algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les famílies que escolaritzen per primer pic continuen apostant majoritàriament pel català

Cadena humana a l'IES Marratxí. | miquel a. ca

Les famílies que escolaritzen per primera vegada als seus fills al sistema públic balear aposten per segon curs, després de l'entrada a les aules de la lliure elecció de llengua a l'ensenyament primerenc, majoritàriament pel català, en un 77% dels casos.

Concretament, 9.005 sol·licituds, el 77% del total; xifra que ha disminuït en tres punts percentuals en relació al curs anterior quan es va triar el català com a primera llengua en el 80% de les sol·licituds. Aquestes són les dades fetes públiques pel Govern a través del seu web sobre el procés d'escolarització pel curs 2014-2015.

D'altra banda, a 2.652 sol·licituds s'ha triat el castellà com a primera llengua, un 23% enfront del 20% registrat en el curs 2013-2014. L'elecció de la primera llengua obeeix al compliment de l'Ordre de 13 de setembre de 2004, aprovada durant l'època de Rafel Bosch, per la qual es regula el dret als pares a triar la llengua en Infantil i en primer i segon de Primària, en aquest últim cas sempre que l'alumne no hagi estat matriculat anteriorment en educació infantil en un centre educatiu sostingut amb fons públics de les Illes Balears.

En total s'han fet 14.885 les sol·licituds de plaça que s'han presentat, un 5% menys que en el curs anterior, 3.015 s'han registrat de forma telemàtica, xifra que representa el 20% del total de les peticions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquí, no Castellà, fa mes de 9 anys

Anar pes carrer, escoltar tothom xerrant en castellà i encara haver de sentir gent que diu que es mallorquí desapareix per cupa des català...

Necessitam més assossiacions, i voluntaris per sa llengua!

Xerram es Mallorquí, es Català de Mallorca!!! Lluitam per sa nostra llengua!

Valoració:6menosmas
Per TALIBAUZÁN, XUPA AQUESTA!, fa mes de 9 anys

Talibauzán, ho has llegit, això? Cada escopinada d'odi teva contra el català aconsegueix cent nous partidaris del nostre idioma.
77%
I que no és guapo això?
HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA!!!!!!!!!!

Valoració:11menosmas
Per VISCA MALLORCA LLIURE!, fa mes de 9 anys

Els mallorquins som un poble indestructible.
Españistan no sap què ha de fer per esborrar-nos de la faç de la Terra.
I lo millor de tot és que com més ho intenta, més ens deixondeix i mes ens engresca en la nostra lluita per la independència de la nostra terra.
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:15menosmas
Per vilipendiado, fa mes de 9 anys

Com si és no mes una família...ah i no s'ha de confunde triar una lengua a teñir por als professors i les se es relaciones amb nostres fills...

Valoració:-9menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

2652 sol·licituds en castellà són encara manco que els votants del partit de la "fundación nacional círculo balear".
Hi ha alguns imbècils monolíngües castellanoparlants, disculpau, no és un insult ni una generalització, que creuen no és bo estudiar una altra llengua espanyola distinta del castellà.

Valoració:11menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Y un huevo catalufo

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Clar que si! Jo tenc molts companys que han vengut de la península castellanoparlant i estàn encantats de que els seus fills estudiin en Català. Tota la gent culta i progressista està a favor del Català, vengui d´on vengui i malgrat tenguin pensat anar-se´en un futur, perque és riquesa i més oportunitats.de feina.

Valoració:22menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 9 anys

Si la Conselleria diu que és un 77%, seguríssim que deu tornar a ser més d'un 80.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente