cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El PP balear pactarà amb Madrid una posició comuna sobre les perforacions petrolieres

Ramis ha titllat els socialistes de 'fariseus' per la seva actitud amb els sondejos sísmics. | Jaume Morey.

El PP balear ha anunciat que la pròxima setmana pactarà amb el Govern de Mariano Rajoy una posició comuna sobre les prospeccions petrolíferes, un assumpte que va provocar la ruptura de la disciplina de vot en el Grup Popular del Senat.

En els passadissos de la Cambra baixa, el president de la Comissió d'Educació i Esport del Congrés i portaveu del PP de Balears, Miquel Ramis, ha avançat que la pròxima setmana es farà una reunió entre el Govern i el central per a fixar una posició sobre les prospeccions i evitar així «el joc del si sí o si no».

Dit això, Ramis ha criticat l'actitud «rastrera» del PSOE que, al seu judici, «només duu a destruir l'enemic polític», com ho demostra, segons ha recordat, el fet que les llicències fossin donades en temps de José Luis Rodríguez Zapatero, essent president balear, Francesc Antich, i que el PSOE s'hagi oposat «fins a tres vegades» en seu parlamentària a la paralització de les prospeccions.

«En temps del senyor Jesucrist hi havia uns fariseos que predicaven el que no creien, que és exactament el que ha fet el PSOE ara», ha manifestat el parlamentari popular, abans de qualificar com «incoherent» i «cínica» la posició dels socialistes.

Vots en contra
D'altra banda, avui s'ha votat a la Cambra baixa el mateix text contra les prospeccions petrolíferes que Coalició Canària (CC) va dur al Senat, i que va provocar la ruptura de vot dels parlamentaris balears, per ordre expressa del president José Ramón Bauzá.

En concret, el text instava el Govern a suspendre els permisos concedits o en tràmit d'investigació i exploració d'hidrocarburs a la mar fins que s'arribi a un acord amb les comunitats afectades. Aquest pic, però, no hi ha hagut dissidències i tot el PP, incloent els seus diputats balears, ha rebutjat en bloc l'esmentada suspensió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catita Catita, fa mes de 9 anys

Pactarà? Il·lusos... vos clavaran un gol per tota l'esquadra. Això vos passa per llepaculs. No ens creim res que vengui del PP.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente