algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

El grup de suport a Sastre, convençut que Bauzá mourà fitxa aquesta setmana

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, també dóna suport a Sastre.

Vaga de fam

El grup de suport a Jaume Sastre, reunit en assemblea aquest dimarts capvespre, es mostra convençut que José Ramón Bauzá mourà fitxa aquesta setmana.

El portaveu del grup, Biel Majoral, confia "en què hi haurà algun moviment i això permetria a en Jaume abandonar el seu dejuni que ben aviat arribarà a les quatre setmanes. L'entorn del docent en vaga considera que “l'executiu està molt pressionat per les mostres de suport que està rebent en Jaume, pels resultats electorals obtinguts i perquè els partits que han aconseguit millors resultats són contraris al TIL”.

El grup d'amics i coneguts que s'han bolcat en ajudar a Sastre en la seva reivindicació asseguren que “estem desbordats per les mostres de suport i afecte”. L'última en fotografiar-se amb un cartell de suport al docent de l'IES Llucmajor ha estat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana i destacada activista del dret a decidir al Principat, Carme Forcadell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per glosa mallorquina, fa mes de 8 anys

-Es professós s'han empreñad
perqu'es catalá lis han llevad
se pensavan qu'ells comandavan
fins que lis han dit de qu'anavan.

-A uns es Govèrn els ha cessàd
y ets altras se n'han anad
de rabi se pòsen sas camisetas
y com al-lots fan potedetas.

-Sa séva fayna es educà y enseñà
però s'estimen més adottrinà
axí cuant tost sabin es català
se pensaràn qu'ês perque son d'allà.

-Quina tristó y vergoña que mos produêx
cuant díuen qu'es mallorquí no'tsistêx
a s'escòla es llibres que lis han donad
tota s'històri mallorquina lis han esborrad.

-Lis diuen que xèrrin es català
com si as mallorquí fos d'allà
y élls de bons al-lots que son
se pênsan qu'ês lo milló del mon.

-Ja basta de di doys y beneyturas
y mólt manco an'aquestas alturas
qui vulqui aprende es català
a san gran Cataluña s'en pod arrelà.

Au tiralì..................................

Valoració:-3menosmas
Per Biel, fa mes de 8 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Xesc Bujosa, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, etc.

Valoració:4menosmas
Per Gorrió, fa mes de 8 anys

En TALIBAuçà ens fa la millor campanya del món. Gràcies, espanyols peperos! Seguiu així!

Valoració:2menosmas
Per Histèria madrileñufa, fa mes de 8 anys

Es panmadrileñufos estan molt però molt nerviosos d'ençà que en talibauzán ha tengut es fracàs de perdre 40.000 vots culpa de les seves forasterades antimallorquines.
Veuen que a Mallorca l'atac a la llengua pròpia i a l'escola dels mallorquins es paga molt car a les urnes.
I això els desespera i els exhaspera. Estan histèrics.

Valoració:2menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 8 anys

No hi confieu... Per a mi, que no mourà ni un sol dit. I seria el millor que podria fer. Com més temps estigui fent animalades, és una campanya electoral a favor dels altres. Em sap greu per en Jaume Sastre, el qual té tot el meu suport, però no crec que en Bauçà estigui per moure cap fitxa, com no sigui que els del seu propi partit li posin una pistola al pit (en sentit figurat, naturalment).

Valoració:5menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que continuen, avui (28-5-2014), anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per bosses baixes, fa mes de 8 anys

Mucha solidaridad, pero nadie abandona el plato de los garbanzos. Ni de la paella. Ni d'es pop amb ceba. Hipocrecía pura. A "jauset". Aqui el franquista, es catalá o es foraster ets tú. I altras cosas.

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:3menosmas
Per José Antonio, fa mes de 8 anys

Help catalonia punt cat?? Jaume Sastre es mallorquí, no?

Valoració:-19menosmas
Per NO PARES SIGUE SIGUE..., fa mes de 8 anys

La millor fitxa que pot moure el madrileñufo fracassat és continuar mufant com un bou foraster contra l'escola i la llengua dels mallorquins.
El fanatisme i la sordesa d'en talibauzán el millor aliat que podem tenir els independentistes de cara a les eleccions del 2015.
Com més TIL contra la nostra llengua, més vots per a l'independentisme.
Madrileño! NO PARES, SIGUE SIGUE..

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente