algo de nubes
  • Màx: 14.33°
  • Mín: 7.77°
14°

Neix una xarxa d'escoles insubmises a la Llei Wert

La roda de premsa d'aquest dimarts de la Fapac. | Fapac

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) ha presentat aquest dimarts una iniciativa per crear una xarxa d'escoles catalanes insubmises (XEI) a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i un «manual de resistència» amb propostes realistes que els centres educatius i els pares poden aplicar.

Ho han anunciat en roda de premsa el vocal de Fapac Andrés Encinas i la representant de la comissió 'No retallades' de l'Escola Patronat Domènech del barri de Gràcia de Barcelona -entitat impulsora de la xarxa-, Maria José Ruiz, qui ha avisat: «No només protestem, sinó que no acatem».

Han precisat que les propostes que recull el manual i que traslladaran les famílies i les escoles són: mantenir la immersió lingüística; utilitzar els actuals llibres de text -i no els de la 'llei Wert'-; evitar la segregació per sexe, llengua o coneixements -amb la implantació de la Formació Professional Bàsica (FPB)-; estudiar per competències bàsiques, i recomanar als pares no escollir les assignatures de religió ni la d'afany emprenedor, entre d'altres.

Així, els impulsors de la XEI han iniciat aquest dimarts una «campanya sostinguda en el temps i el territori per mitigar l'impacte de la LOMQE», i ho han fet en forma de xarxa per sentir-se units davant de la desobediència i amb la finalitat de visualitzar el malestar que genera la LOMQE entre la comunitat educativa, ha relatat Ruiz.

Aquesta campanya es portarà a terme en les escoles i instituts, però també en el territori, per buscar vincles entre les Ampas de diferents centres i promoure el posicionament públic de les administracions locals, i a la societat amb mobilitzacions juntament amb el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce) i pressionant la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat perquè es defineixi.

Per aquesta raó, han demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, «resistència activa» amb imaginació i valentia per portar a terme mesures de desobediència a l'esperit de la llei, ja que fins ara només ha fet declaracions sense donar cap instrucció concreta.

Per formar part d'aquest grup, els centres poden escollir quines de les línies d'acció propostes tiren endavant en els seus centres i l'únic requisit per formar part de la XEI és que hi hagi un compromís des del Consell Escolar del centre, que és l'òrgan de govern.

Consells escolars
Ruiz ha dit que la proposta, que en aquestes últimes setmanes han anat explicant en el territori, ha rebut molt bona acollida, si bé fins a finals de juliol no precisaran el nombre de centres que s'han sumat a la iniciativa, i Fapac ha afegit que un total de 150 consells escolars s'han declarat «anti-LOMQE» en la campanya informativa que porten fent fa un any.

Alzines ha titllat la 'llei Wert' de «contrareforma educativa» que òbvia la funció social de l'educació, dinamita la immersió lingüística, destrueix el model d'escola pública i democràtica, privatitza el sistema educatiu, i arruïna la Formació Professional (FP), entre altres crítiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ||*||, fa mes de 9 anys

@fora castellans okupes:


Tens raó: no tots els castellans són colonitzadors; per tant, fora els castellans colonitzadors o "okupes" i visquen els castellans amics del nostre poble.

Valoració:5menosmas
Per fora castellans okupes, fa mes de 9 anys

Catala I inglés; el espanyol es extranger imposat.

Valoració:6menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Amb quina autoritat moral criticaran després la insubmissió dels seus alumnes davant les normes dels centres?

Valoració:-12menosmas
Per antimadrileñufet, fa mes de 9 anys

Bona idea!
Ara que el madrileñufo engominat està contra les cordes, és una ocasió collonal crear una Xarxa d'escoles mallorquines insubmises al nyarro fracassat del TIL!

Valoració:9menosmas
Per jauset, fa mes de 9 anys

No antifaÇ, es que preparam sa nostra independència. Et sona un poc això ? Però tu ves rient, et sona es conte de La hormiga y la cigarra ?... Tu tranquil ves fent, que ací no hi passa res ...

Valoració:12menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

N'hi una passa enrrere, resistir ès vèncer.
I ells que segueixquin cantant perdelades per alla hon van, l'any que vè Margallo a Eurovisión, com cante aquest homo, quines baladas, quines lletras ¡ bono¡ en Baussà de trompeta,S.Santamaria,Cosperdal,i sa Moma, faran el coro TILINGÜE,"dirige" J. Ignasi Wert.

Valoració:15menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Tenen la meva simpatia....

Valoració:19menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Otra asociación de catalufos jajajajajaja

Valoració:0menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Aquí ens hem de posar en marxa ja.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente