algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Sastre limita les visites, però continua la vaga de fam en defensa de l'educació

Collage amb alguns dels suports rebuts per Jaume Sastre.

Jaume Sastre, després de 17 dies de vaga de fam, continua la lluita en defensa de l'educació pública. Amb tot, el docent ha començat a restringir tant les visites com l'atenció directa als mitjans de comunicació.

Sastre i l'Assemblea de Docents insten José Ramon Bauzá, president del Govern, que s'assegui a negociar amb els mestres i professors, mentre els suports a la vaga de fam no deixen de créixer.

En aquest sentit, durant el cap de setmana, s'han realitzat diversos actes a la Casa Llarga, com una vetlada poètica o un combat de glossadors amb Xurí, Macià, Servera i Artiller. Per a diumenge hi ha previst, a la 13:00 hores, un concert reivindicatiu a càrrec del grup Taverners.

Solidaritat
La campanya en solidaritat amb Sastre fora de Balears s'ha incrementat notablement. En l'àmbit local, molts joves han mostrat el seu suport al docent, com és el cas dels Joves de Sant Joan, Joves pel Dret a Decidir, col·lectiu Arran, Sepc, l'assemblea Filcat o el grup Encausades de la UIB.

Al centenar llarg de suport d'entitats i polítics, s'hi han sumat la Plataforma per la Llengua, STEPV - Intersindical Valenciana, el CEIP Son Verí, Albert Comellas, o el diputat d'ERC, Alfred Bosch. 4.400 seguidors al Facebook i 2.500 al Twitter han fet arribar suports des de llocs com Letònia.

Aturar la vaga
D'altra banda, Agustín Buades, president del l'Institut de Política Famíliar (IPFIB), ha fet publica una carta en la què demana a Sastre que dixi la vaga de fam. La missiva, amb un to afectuós i cordial, insta al docent a no posar en perill la seva vida i abandonar aquesta forma de protesta.