algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La Junta Electoral balear considera «propaganda electoral» les camisetes verdes a les meses

La Junta Electoral Provincial de Balears ha acordat avui considerar «indirectament constitutiu de propaganda electoral» el fet que diversos membres de meses electorals de les illes vesteixin samarretes al·lusives al conflicte educatiu i aplica idèntic criteri a apoderats i interventors.

La decisió s'ha adoptat per majoria de la Junta Electoral, en resposta a la consulta efectuada per la Delegació del Govern a Balears sobre la presència en diferents meses electorals de persones que portaven samarretes verdes relacionades amb el conflicte educatiu hi ha un escrit presentat pel PP balear en el mateix sentit, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

L'acord de la Junta Electoral de les Balears s'ajusta a l'adoptat en el mateix sentit per la Junta Electoral Central el 20 de novembre de 2011 (durant les eleccions generals), després d'una consulta presentada llavors pel PP sobre l'ús de samarretes de protesta.

L'organisme provincial ha comunicat la seva decisió a la Junta Electoral Central i també l'ha notificat a la Delegació del Govern i al representant provincial del PP, acompanyada de l'escrit de la Junta Electoral Central en què s'ha inspirat.

Aquest escrit al seu torn es remet a la doctrina de la Junta Electoral Central sobre aquesta matèria que es va expressar en una circular de maig de 2003 i assegura que tant els membres de les meses electorals com els interventors i apoderats « no podran portar o utilitzar llegendes, símbols, emblemes o lemes que directament o indirectament puguin ser constitutius de propaganda electoral ».

Aquest acord afegia també que els presidents de les meses electorals han de vetllar perquè els col·legis i els seus voltants estiguin lliures de cartells o símbols que per les seves connotacions polítiques puguin ser constitutius de propaganda electoral.

La Delegació del Govern a les Balears ha informat aquest matí que s'han registrat denúncies de cinc presidents de meses electorals de Palma, Sineu, Inca, Puigpunyent i Alaior perquè alguns dels integrants de les mateixes portaven samarretes reivindicatives de la plataforma Crida que podrien constituir un delicte electoral.

La Policia Nacional ha informat tres incidents per aquest motiu, dos a Palma i un altre a Manacor, que han solucionat sol·licitant a qui portava les samarretes que no la utilitzessin durant la jornada de vot, seguint instruccions de la Junta Electoral sobre l'ús de vestimenta reivindicativa.

En algun cas la persona s'ha posat la samarreta del revés i en un altre s'ha col·locat un mocador a sobre, ha informat la Policia.

L'ús de les samarretes verdes característiques de la plataforma Crida s'ha convertit en símbol de suport a la protesta dels docents per la implantació del trilingüisme mitjançant el Tractament Integrat de Llengües (TIL) i les retallades en l'àmbit de l'educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.