algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

MÉS: “Venim de tres anys de retrocessos, i ens en queda un per a recuperar el futur”

CAMPOS. PP. Dinar de matances del PP - Acto de campaña bajo el lema " Defensam lo nostro ". AINA MANRESA, PRESIDENTA DE NN.GG. DEL PP Y JOSE RAMON BAUZA. MAS FOTOS EN EL DISCO DEL 16-02-2014 | A.BASSA

Aquesta setmana es compleixen tres anys de legislatura, des de les passades eleccions al Parlament en les quals José Ramón Bauzá i el Partit Popular obtingueren la majoria absoluta més gran de la recent història democràtica de l'arxipèlag.

Coincidint amb l'efemèride, el grup de MÉS al Parlament féu una valoració, i explicà algunes claus sobre com encararan els econacionalistes la recta final de la legislatura, amb l'objectiu d'assolir el canvi a les eleccions de l’any que ve.

Tots els diputats de la coalició, tret del menorquí Nel Martí, comparegueren davant la premsa per valorar un període que es resum en unes poques paraules: “tres anys de retrocessos, un any per a recuperar el futur”.

Les esmentades reculades són per a aquest sector ben clares, i algunes d'elles les expliquen pel caràcter “antimallorquí” del Govern Bauzá. “No defensen els nostres interessos col·lectius davant Madrid i ataquen la cultura pròpia del país, fins al punt de considerar-la secundària”.

Un Govern 'prepotent'
Així mateix, del temps de Bauzá al capdavant del Consolat de Mar troben que és característic la “prepotència i l’autoritarisme”, en ser un Govern que “pràcticament no ha consensuat res amb l’oposició, i ha abusat dels decrets llei”; una pràctica ben palesa si seguim el calendari d'imposició del trilingüisme als centres educatius, i la manca de voluntat de diàleg amb una comunitat educativa més encesa que mai.

Al seu torn, destacaren també la manca de planificació -tancament d'hospitals i imposts 'verds' que finalment no s'aplicaren- o el trasllat dels problemes interns de la seva formació a l'Executiu, com a trets característics de la gestió popular.

Actuacions i acord
Amb la missió de revertir tot això, a MÉS plantegen tres eixos d'actuació fonamentals. El primer exigeix recuperar un acord social a base de “diàleg i consens, per tal de retornar la normalitat a les aules”. El portaveu Biel Barceló considerà sobre això que “la societat està demanant que la manera de fer de l’actual Govern s’acabi d’una vegada per totes, i que es tengui en compte l’opinió dels experts, dels docents i de tota la comunitat educativa”.

La segona pota del model ecosobiranista per l'últim any de legislatura és un acord social per fixar un model econòmic de futur, cercant una entesa “amb tots els agents econòmics i socials, escoltant altre pic la veu dels experts, per tal de diversificar l’economia, recuperar teixit industrial, i apostar per nous sectors estratègics”.

Finalment, hi ha l’acord social per millorar la qualitat democràtica, necessari perquè “en aquesta legislatura hi ha hagut retrocessos contra la llibertat d’expressió i contra la participació”, amb exemples com la llei de Símbols, o la supressió d’òrgans de participació, que inclogui a més un avanç real de la transparència, la pluralitat democràtica i la participació ciutadana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ., fa mes de 9 anys

Si no volem la extinció del nostre poble, hem de fer que el proper Govern sigui nacionalista.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente