lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

Educació assegura que just quatre docents han fet vaga a Mallorca en suport a Sastre

Jornada d'aules buides el passat mes de febrer a un institut mallorquí. | Jaume Morey.

El seguiment de la vaga de docents a vuit centres educatius de Mallorca en aquesta nova jornada d'aturades ha estat del 0,7 %, tal com informa la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

El departament de Joana Maria Camps ha comptat només quatre vaguistes entre els 527 docents que treballen en els vuit centres que avui han fet vaga, segons afirma l'estadística, elaborada fent servir les dades enviades avui pels secretaris i directors dels centres afectats.

Les xifres no coincideixen amb les aportades pel sector, en concret, per l'Associació de directors i directores de secundària de Mallorca (ADESMA/FADESIB), que eleven el nombre total de professors que no han fet classe als instituts avui fins a la norantena, quasi un 16 per cent. Segons això, el seguiment fou especialment important als instituts de Sineu, Porreres i Marratxí.

En concret, vuit centres de l'illa havien anunciat que reprenien la vaga indefinida de docents aquest dijous, com a mesura de suport a la vaga de fam iniciada pel professor de l'IES de Llucmajor Jaume Sastre el passat vuit de maig.

Torna la marea verda
Recordem que aquest dijous es produeix una nova concentració de la marea verda, just abans dels comicis europeus, en la qual es vol reivindicar que a Balears les coses es fan al revés d'Europa en matèria educativa. Aquest matí Sastre ha fet una piulada animant a participar en la mobilització de l'horabaixa, que partirà a les set des de la seu de Delegació del Govern fins al Consolat de Mar.

L'objectiu, com el de la vaga de fam de Sastre, és reclamar una negociació efectiva en defensa d'un model educatiu de qualitat i en català, i en contra de les imposicions de l'Executiu popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 9 anys

En el PP tothom té el seu rol: o de policia bo o de policia dolent; però tots col·laboren en la persecució de la llengua i cultura catalanes; o sigui, en la persecució del nostre poble.

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

El PP son mentiders compulsius. Impossible esbrinar mai quin grau de mentida hi ha a les seves paraules. Penós, perque al PP hi ha hagut gent correcta i objectiva, però en Bauzà la ben arraconada

Valoració:1menosmas
Per Marianna, fa mes de 9 anys

Aquests hotelers valdria més que es preocupàssin pel balconning que fa que molts al.lots joves turistes, tornin al seu país díns un bagul. També s´haurien de preocupar dels seus treballadors que fan molta feina i cobren molt poc, i dels seus edificis que molts d´ells. al marge de suposar un impacte paisagístic important i una destrossa de la Natura, no reuneixen els requisits de seguretat, i del Tot Inclòs, que ens porta turisme de molt baiza qualitat i és misèria pels altres negocis que també viuen del turisme. I encara en hi ha mès, però ja m´he cansat.

Valoració:5menosmas
Per tomeu, fa mes de 9 anys

Si just han fet vaga 4 persones, això suposa que just podran descomptar de la nòmina el dret a vaga a aquests 4 mestres o professors. Els sindicats ho haurien de control.lar i en el cas que descomptin a més de 4 hi ha motiu més que suficient per acusar als responsables d'aquesta afirmació de MENTIDERS.

Valoració:12menosmas
Per Maria J. Trepitja, fa mes de 9 anys

Quina credibilitat té na trePPitja?

Valoració:14menosmas
Per Iceland, fa mes de 9 anys

En mi centro, Can PEU Blanc, han hecho huelga al menos 7 compañeros.

Valoració:0menosmas
Per Cucut., fa mes de 9 anys

Fixau-vos bé:
"Els hotelers de Balears estarien presionant a José Ramón Bauzá perquè aturi la vaga de fam del professor Jaume Sastre. Així li han fet arribar fonts pròximes al Partit Popular al docent que porta quinze dies en dejú. El sector tem que el conflicte s'internacionalitzi i pugui anar en contra de la imatge de Balears a l'exterior." (De la premsa d'avui)
Recordem que no ho fan per humanitat, ni per la salut d'un home, ni per Mallorca i els seus Drets i Ideals.
Només ho fan pels doblers! Així són els PePeros!

Valoració:14menosmas
Per ciutadà, fa mes de 9 anys

Hi ha algú que que encara se'n fii de les seves dades oficials?

Més més responsabilitat i més respecte als ciutadans demanaria jo al Govern.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente