algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Els hotelers presionen Bauzá perquè aturi la vaga de fam de Sastre

Campanya per internacionalitzar la vaga de fam de Sastre.

Els hotels de Balears estarien presionant a José Ramón Bauzá perquè aturi la vaga de fam del professor Jaume Sastre. Així li han fet arribar fonts pròximes al Partit Popular al docent que porta quinze dies en dejú. El sector tem que el conflicte s'internacionalitzi i pugui anar en contra de la imatge de Balears a l'exterior.

La vicepresidenta de l'executiu de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Inma de Benito, ha assegurat que “s'ha de resoldre el conflicte educatiu i s'ha de despolititzar”. Benito ha mostrat el seu malestar perquè “és important la bona aplicació del TIL (Tractament Integrat de Llengües)”. Sobre la vaga de fam del docent, Jaume Satre, Benito ha assegurat “desconèixer com està aquest tema”. Sobre si Bauzá cedirà a les peticions de Sastre de reobrir el diàleg amb els docents, la vicepresidenta ha afegit que “el president sap el que ha de fer” i ha assegurat desconèixer si s'ha fet cap comentari a Bauzá sobre aquest tema.

Quinze dies en dejú
El professor de l'IES Llucmajor arriba avui als quinze dies de dejú amb “la força necessària per continuar fins que el cos aguanti” i assegura que “ells s'en fotrien si jo em morís. Només voldran reobrir les negociacions quan vegin perillar els seus càrrecs”. Sastre segueix rebent cada dia desenes de visites de persones conegudes o anònimes que li volen mostrar el seu suport. Ara bé, a partir del dilluns qui vulgui visitar a Sastre s'haurà de senyir a un horari de visites i és que tot i el repòs, Sastre assegura que “les cames ja me les noto dèbils”.

Els últims en fotografiar-se aquest dimecres amb pancartes de suport a Sastre i difondre-les a través de les xarxes amb el hastag #HungerStrikeforCatalan, per internacionalitzar el conflicte, han estat l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa i el diputat d'Iniciativa Verds, Joan Herrera.

Vaga als centres educatius i manifestació
Aquest dijous els IES de Llucmajor, Marratxí, Sineu, Porreres, Guillem Cifre Colonya, Alcúdia, Albuhaira i el CEIP Sant Jordi secundaran una vaga en suport a Sastre. Tot i que només han confirmat aquests vuit centres, tot apunta a què molts més centres se sumaran de forma espontània a l'aturada.

Ja a la tarda està convocada una manifestació pel centre de Palma que partirà a les 19 hores de la Delegació del Govern i finalitzarà el seu recorregut al Consolat del Mar. Sota el lema, “En educació anam al revés d'Europa”, la marea verda clamarà de nou contra el TIL i la Llei Wert, a tres dies de les Eleccions Europees.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Li hauriem de donar ses gràcies a en Jaume Sastre per dues raons:
Sa primera pes motiu que la duit a fer sa vaga: una educació digna, de qualitat i que contempli la nostra llengua.
I sa segona perquè ajudarà a que no venguin més turistes a sa nostra desbordada Illa. Potser així recuperarem sa tranquil·litat que teniem any enrere i es màfies-hotelers perdran poder.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquin, fa mes de 9 anys

Como no te voy a querer,
Como no te voy a querer,
Si ganaste la copa de Europa
Por decima vez!!!

Valoració:0menosmas
Per Joserrabieta Talibauzán, fa mes de 9 anys

No contesteu cap escrit en LEPE (lengua espanola pròpia de espana) també coneguda com LAPOLLA (lengua aragonesa própia de otros lindos lugares de Aragón).

Valoració:32menosmas
Per Caragol., fa mes de 9 anys

Passau per alt les forasterades! No els doneu greix! Fa massa anys que lis feim el joc! No respongueu al que va contra Mallorca i ni tan sols sap mallorquí ni en vol aprendre. El voldrien LLENGUA MORTA.
Ido "Mort Civil a ells": NO existeixen!

Valoració:38menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

El Govern "Bauzà" te una bona patata calenta i cada dia crema mes.

Valoració:18menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

Idò, fa mal el dijuni.
Si se fa bé el dijuni pot durar fins a 42 dies.

Durant el dijuni milloren certes funcions com la vista,
el pols, l'oida, etc.

Durant el dijuni els rovells (mucoses, etc.) se expulsen per la boca amb forma de esputs i per la foto sembla que no ho fa bé.

Valoració:0menosmas
Per ya es mayorcito, fa mes de 9 anys

Si le pasa una pardalada él y solo él, será el culpable. Muchas adhesiones, pero todo el mundo a meterse en el buche todo lo que se pilla. Nadie le sigue. Un Govern democrátic no debe mover ni un dedo ante desafios totalmente fuera de lugar. Que no coma, es su problema al igual que si se harta de todo lo habido y por haber.

Valoració:-13menosmas
Per antiesPETanyolet, fa mes de 9 anys

Enhorabona, Jaume! Mira com poses d'histèrics els renegats i els colonitzadors.
Senyal que el teu acte heroic els fa mal, els pica i els cou de valent.
Internacionalitzem la lluita dels mallorquins no renegats per la independència del nostre poble!
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:24menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Lo que podrian hacer los hoteleros es prestarle al huelguista un buen catre, porque da pena el que tiene

Valoració:-10menosmas
Per uno, fa mes de 9 anys

El pancatalanismo con este teatro busca en Mallorca un mártir por la lengua, pero ni con esas les va a salir su representación teatral, firmeza Bauzá, y que voten a ver si les suena la flauta,,,jajajajaja

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente