algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Soraya Rodríguez descriu a Palma les relaciones d'Arias Cañete amb les petrolieres

4842
Soraya Rodríguez, Francina Armengol i Aina Calvo, amb Pere Joan Pons, a Palma. | Teresa Ayuga.

La portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, augurà que el cap de llista del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, no serà comissari europeu, no només per les seves declaracions sobre les dones, sinó per les seves relacions amb empreses petrolieres.

Segons va explicar ahir Rodríguez en el tancament de campanya del PSIB-PSOE a Palma, aquestes empreses contracten amb l'administració i tenen la seva seu en paradisos fiscals, el que Arias Cañete haurà d'explicar davant l'Eurocambra.

La socialista ha retret al candidat popular haver «amagat al Congrés la seva relació amb aquestes empreses», un fet que se suma a anteriors com a causa suficient per a invalidar la seva candidatura a ser membre de la Comissió Europea.

«Cañete no serà comissari perquè no hi haurà cap grup a l'Eurocambra que el pugui col·locar», assenyalà Rodríguez, qui criticà que les disculpes de l'exministre «pels seus comentaris masclistes i misògins» arriben «tard i malament».

Rodríguez va tancar el principal acte electoral del PSIB a Palma, al qual van acudir més de 500 persones que van omplir el recinte de Son Pardo per a donar suport la candidatura europea que té a Pere Joan Pons com a representant balear.

La portaveu socialista féu una crida a la mobilització per a aconseguir aturar «les polítiques de la dreta europea dels últims 15 anys i iniciar «el canvi a Europa i el canvi a Espanya». «El pitjor que ens ha passat no és la crisi econòmica, és la gestió de la crisi per la dreta europea, que l'han utilitzat com la millor cobertura per a canviar de model social, d'estat del benestar», argumentà.

Per la seva banda, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, anuncià que «és l'hora de rescatar l'Europa dels drets socials per a tots i totes». «Canviar Europa és la primera passa per a després canviar les Illes Balears i canviar Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.