cielo claro
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
14°

Camps: "Una persona en vaga de fam no pot tombar la voluntat de les urnes"

Camps durant el ple d'aquest dimarts. | T.Ayuga

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha mostrat el seu respecte cap a Jaume Sastre en vaga de fam, però ha assenyalat que «una persona no pot tombar la voluntat de les urnes», en referència al suport majoritari que va obtenir el PP en les passades eleccions autonòmiques.

En ocasió d'aquesta pregunta, Pastor ha responsabilitzat el president del Govern, José Ramón Bauzá, del conflicte educatiu a Balears en aquesta legislatura per l'aplicació del TIL, mentre que el paper de la consellera ha estat la de «col·laboradora necessària».

Així, ha acusat l'Executiu de no escoltar les cent mil persones -entre educadors, pares i ciutadans- que van sortir al carrer a protestar contra aquest projecte «imposat» pel Govern, i de «menysprear» els professors i fins i tot d'«insultar-los». «Han imposat un model en contra de tots», ha afirmat Pastor, que ha qualificat l'Executiu Bauzá com un «Govern de rondalla».

Resultats del TIL
El nivell d'aprovats en el segon trimestre del curs escolar marcat per l'aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) a primer, tercer i cinquè de Primària és del 93,22 %, un índex pràcticament igual al de l'any passat, que fou del 93,23 %, segons ha destacat aquest dimarts la consellera d'Educació, Joana Maria Camps al Parlament.

Segons Camps, en l'esmentat període al primer d'ESO, on també s'ha aplicat el TIL, el nivell d'aprovats ha estat sensiblement major que el del curs anterior; 73,79 % quan l'any passat fou del 73,56 %.

D'aquesta forma ha detallat la titular del departament educatiu unes dades, que segons ha afirmat provenen dels centres d'ensenyament, com a resposta a una pregunta formulada pel diputat no adscrit Antoni Pastor (PI).

Camps ha assenyalat que encara és prest per valorar els resultats de l'aplicació del triligüisme a Balears i que és necessari esperar més. De totes maneres, les dades dels primers sis mesos són «bones», segons Camps, qui ha expressat que en el seu departament estan «il·lusionats» amb el desenvolupament del TIL.

La consellera menorquina ha fet èmfasi també en les «bones reaccions» que el canvi educatiu ha mogut a molts centres, i entre els directors amb els quals s'ha reunit la consellera en els últims mesos per a analitzar la seva aplicació.