nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Educació ja no parla de 'TIL' sinó de 'plurilingüisme'

Pancartes de 'No al TIL' a l'IES Felanitx.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, conscient de la mala premsa de les sigles 'TIL' ha decidit canviar les seves paraules i ara parla de 'plurilingüisme'.

L'inici d'aquest canvi començà quan es constituïren fa un parell de mesos els equips ATLES (Assessorament al Tractament de les Llengües a les Escoles). Aquest grup de docents interins, contractats expressament per assessorar els centres en qüestions relatives al Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), ja no adoptà en el seu moment el nom del polèmic Decret, per evitar així majors susceptibilitats als centres.

Ara, Educació ha contra programant pel 28 de maig una jornada similar a la que ja organitzaren el passat mes d'abril els directors a la UIB, "El paradigma plurilingüe", que té entre els seus objectius, “apreciar la importància de la competència plurilingüe i pluricultural en un món alhora divers i integrat”, tal com s'indica en el programa.

“La competència plurilingüe en un món obert” és el nom de la jornada de vuit hores adreçada a directors, cap d'estudis i a tot el professorat en general. Cal destacar que en cap moment en el programa es parla del TIL, sinó del mètode d'AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres) i plurilingüisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 9 anys

Tan se val si li diuen TIL, AICLE o prebe bord... L'invent no funciona ni ho fara. Es una estafa. Un actiu toxic. No serveix.

Valoració:1menosmas
Per UN NOU FRACÀS, fa mes de 9 anys

Que els propis TILibans antimallorquins ara ja no pronunciïn el nom del TIL demostra que han tornat fracassar com ja feren amb la LIBRE ELECCIÓN DE LÉNGUA, que tampoc ja no anomenen mai i que els recorda el monumental ridícul que va fer en talibauzán.

Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Hem callat devers mitja hora
i potser ho tornarem fer
però en silenci al carrer
el clam fort arriba enfora
i aquest no és un clam que plora,
perquè lluita i exigeix
a aquest govern que regeix
que escolti d'una vegada
la raó tan matractada
del poble a qui persegueix!

Valoració:3menosmas
Per Joserrabieta Talibauzán, fa mes de 9 anys

Demanem-los cada dia per què es carregaren el plurilingüisme de les pel·lícules de PPP3 si és que hi creuen.
Demanem-los on és el plurilingüismo de don António Gomez, qui després d'anys i més anys d'estar a Mallorca encara no s'ha dignat a dir ni bon dia. I ja no dediguem good morning.
Demanem on és el plurilingüismo a la funció pública, on s'exigia -i on aviat tornarem exigir- el bilingüisme català-espanyol, que derogaren per imposar-hi el monolingüisme foraster.
Desemmascarem la falsetat, la hipocresia i el cinisme de la quintacolumna forastera cada vegada que parli de TIL o de plurilingüismo.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente