algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

'Balears diu NO' cerca el compromís dels candidats per dur a Europa el rebuig als sondejos

La plataforma Balears diu NO ha fet arribar un document a tots els candidats balears a les pròximes eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig perquè aquests adoptin un compromís de defensar des de la Cambra comunitària que la societat civil de les Illes no vol prospeccions petrolíferes a la mar més propera.

L'organització recorda el seu tarannà apolític, i justament per això, i per la gran resposta que ha donat la societat balear en contra d'aquests treballs, han fet arribar als candidats un document que representa una "declaració d'intencions" i un "compromís" amb els ciutadans que els escullen.

Entre d'altres, el futur eurodiputat signant es comprometria a instar a la Comissió Europea a investigar tots els projectes de recerca d'hidrocarburs en la part occidental de la Mediterrània, així com a donar suport a una mar balear lliure de prospeccions.

Coordinar la lluita
Precisament, Balears diu NO participà el passat cap de setmana en una trobada amb diverses entitats contràries als sondejos sísmics a la Mediterrània, en la qual establiren un calendari d'activitats que inclou un dia d'acció global a nivell estatal, sota el lema: «Ens sobra energia. No a les prospeccions».

Les entitats, que provingueren de Balears, Catalunya, València, Canàries i Andalusia -Amics de la Terra, Aliança Mar Blava, Balears Diu No, GOB Balears, Eivissa Diu No, Columbretes Netes, Fundació Deixalles, Ben Magec Ecologistes en Acció, Eivissa Antipetrolífera, Ecologistes en Acció del País Valencià i Greenpeace- apostaren per un sistema energètic no depenent del petroli, basat en l'estalvi, l'eficiència i les energies renovables, el que suposa l'inici d'un treball conjunt aprofitant el gran rebuig social i institucional contra aquest tipus de projectes.

Així, les organitzacions exigiren al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme que no supediti l'interès de les companyies petrolieres a l'interès general que demanda la societat, davant el negatiu impacte social, econòmic i ambiental derivat d'aquests projectes per a extreure petroli a diversos punts de la costa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PAREN EL CUL, fa mes de 9 anys

Tots els qui diumenge votaran PP, paren el cul a les prospeccions i a totes les imposicions que vénen de la metròpoli espanyola.
Els hoteleres espanyolistes els primers de tot.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente