algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

La Fiscalia s'oposa a la querella dels pares contra el TIL

4733
Una de les nombroses protestes educatives en defensa de l'educació i en contra dels expedients als directors. | M.À.C.

La Fiscalia de Balears ha sol·licitat al titular del Jutjat d'Instrucció 7 de Palma, Antonio Garcías, que no admeti a tràmit la querella criminal presentada per la Federació d'Associacions de Pares i Mares (FAPMA) de Menorca contra José Ramón Bauzá, president del Govern; Joana Maria Camps, consellera d'Educació; i Guillem Estarellas; secretari autonòmic d'Educació, per l'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL).

L'entitat, que presentà l'escrit a començaments del mes d'abril, demanava al jutge que imputàs els representats polítics per un delicte de prevaricació, desobediència i impedir l'exercici dels drets cívics. Segons fonts judicials, el ministeri públic no veu indicis de delictes en els fets denunciats per la FAPMA, i per això, demana al magistrat que no l'admeti a tràmit.

El contingut de la querella va ser consensuat en les assemblees de pares i mares celebrades els passats mesos d'octubre i novembre. La querella considera que “la imposició del TIL” podria constituir “un delicte d'impediment de l'exercici dels drets cívics”.

El document també fa referència als tres expedients dels directors menorquins i a l'adopció del decret-llei del TIL, dues hores després que el Tribunal Superior de Justícia de Balears deixàs sense efecte la seva aplicació.

La querella va ser finançada per les aportacions voluntàries generades amb la Marxa per l'Educació d'octubre de 2013. També es va iniciar una campanya de micromecenatge per obtenir recursos. L'Assemblea de Docents, per part seva, va realitzar una aportació de 200 euros, la màxima que permet la campanya.

A més, les juntes directives de les federacions de pares i mares d'alumnes de les Illes van aprovar donar suport a la personació com acusació particular de la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (COAPA) en la querella criminal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 9 anys

La fiscalia fa la feina que li mana, el Govern.

Valoració:0menosmas
Per Fiscalirarus, fa mes de 9 anys

Me pareix que tenim una Fiscalia molt rara. No ho troben?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente