algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'Assemblea de Docents denuncia Camps davant Fiscalia per malbaratament de fons públics

Camps el juny de 2013 durant una trobada amb el batle de Es Mercadal, Francesc Ametller i l'exdelegat d'Educació, Julian Hernández. | R.L.

L'Assemblea de Docents ha decidit denunciar davant Fiscalia la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, per un presumpte delicte de “malbaratament de cabals públics”.

Segons l'escrit remès a Fiscalia, la denunciada ja estaria rebent un suplement de 22.000 euros per a fer front a les despeses addicionals derivades del seu empadronament a Menorca i, per tant, el fet d'usar recursos públics per procurar-se passar “17 caps de setmana” a la seva illa natal presenta indicis de poder ser constitutiu d'un malbaratament de cabals públics.

Segons això s'haurien carregat les despeses de 32 trasllats de Camps fins a Menorca en només vuit mesos, des del 2 de maig, data en què fou nomenada consellera i fins al 31 de desembre de 2013.

Aquestes dades dels viatges de Camps a Menorca i que segons els professors són rellevants en tant que Camps “va nèixer a Menorca i del 1990 al 2011 hi va exercir d'advocada en el seu despatx”, serveixen d'argument als denunciants per pensar que existeix un suposat delicte amb el qual disposa el capítol VII, títol XIX, del llibre II del Codi Penal.

Interessos particulars
Així mateix, l'Assemblea de Docents critica que alguna de les estades a Menorca s'ha allargat fins a "26 dies consecutius", sempre a càrrec de l'erari públic. Des de l'Assemblea apunten a més que tenen evidències que "al darrere d'aquest gran nombre de desplaçaments hi ha interessos particulars".

“Els interessos personals de la denunciada rauen a l'illa de Menorca i, amb aquest detall, es veu reforçada la possibilitat que s'estiguin desviant recursos públics cap a interessos personals sense la necessària concurrència de l'interès general com a justificació de la despesa que han de suportar els pressupostos de l'Administració”, es diu a l'escrit.

El text inclou com a proves, la resposta del Govern a la petició de la diputada de MÉS, Fina Santiago, en relació a totes les factures de viatges realitzats per la consellera d'Educació a Menorca, durant els seus primers vuit mesos de mandat.

'Romería' a Es Mercadal
Els indicis del malbaratament de cabals públics vindrien motivats, segons els denunciants, perquè “es pugui haver usat la coartada d'un acte organitzat per la Casa d'Andalusia de Menorca a Es Mercadal, per tal que la consellera pogués viatjar de dia 17 a 21 de maig de 2013 a la seva illa natal carregant els costos de transport als pressuposts públics i, per tant, l'eventual comissió d'un delicte de malbaratament de cabdals públics”.

Segons el programa d'actes de la 'Romería', el dia 19 de maig no estava previst cap acte del president del Govern de les Illes Balears i sí a les 12.30 hores un acte adreçat a les primeres autoritats insulars i locals en el Real de la Romería. A la denúncia s'argumenta que “aquesta referència a les autoritats insulars i locals va en consonància amb els logotips que apareixen com a 'col·laboradors', entre els quals no s'hi troba el del Govern de les Illes Balears”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joserrabieta Talibauzán, fa mes de 9 anys

Què dius emigrante?
Parla bé, per favor.
Aquí no entenem el LEPE (lengua espanyola propia de españa) també coneguda a Aragó com LAPOLLA (lengua aragonesa propia de otros lindos lugares de Aragon).

Valoració:5menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

La Assemblea de docents siempre preocupada por los estudiantes.
No crean que esto es una persecución política.
Lo hacen por la educación.

Valoració:-2menosmas
Per El TILufo no s'aplica, fa mes de 9 anys

Conec mestres d'altres centres de la meva ciutat que em diuen que, encara que els hagin imposat llibres de text en espanyol i en anglès, tota l'explicació, la comunicació oral i els deures són en català.
Els alumnes s'ho estimen més així i així ho fan.
Jo ho practic a la meva classe i no hi tenc cap problema ni un.

Valoració:9menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Consellera Camps: Tocada i... enfonsada !

Desenmascarem la Conselleria i el PP !. Com de costum, el partit de la coorupció i la prevaricació.


Endavant Assemblea de docents, això està fet ;). Per molt que foti a n'Aguiló de cada dia estan més tot sols mentre nosaltres de cada dia som més.

Valoració:13menosmas
Per Farta, fa mes de 9 anys

El problema és que els polítics (tots) encara pensen que se'ls ha de pagar tot (dinar, berenar, desplaçaments, lloguers, etc.) i que el sou i les dietes que cobren han de ser nets. No veuen que la resta quan ens hem de quedar a dinar a la feina (els que tenim la sort de tenir-ne) menjam en 20 min d'un tàper, no ens n'anam a dinar a un restaurant dues hores perquè ens paguin el menú els contribuents, per molt econòmic que sigui. A mi m'és igual si això és legal o no, tal com estan les coses ho trob profundament immoral.

Valoració:13menosmas
Per D'ACORD, fa mes de 9 anys

Estic d'acord amb n'espetanyol: els TILibans són una fàbrica d'independentistes.
Si no tinguéssim TILibans madrileñufos, n'hauríem d'inventar.

Valoració:12menosmas
Per antiñufo, fa mes de 9 anys

Pal madrileñufo, que debe ser cataluñufo además de talubañufo y por inri fascistoñufo. El TIL lo vas a tener si o si,,,,a ver si eres inteligente y lo pillas

Valoració:-8menosmas
Per madrileñufo, fa mes de 9 anys

Els feixistarros espanyols saben que el nyarro del TIL és un fracàs estrepitós que a moltíssims de centres no l'apliquen senzillament per inaplicable.
Però així i tot, sols de fer mal al mallorquí, el volen imposar por güevos, mando i ordeno, com el temps del nazi espanyolista franco.
Sort que la dictadura dels TILibans té els dies comptats i que, el primer moment que els electors els posaran al seu lloc, es derogarà el nyarro del TIL i tornarem immediatament al consens lingüístic del DECRET DE MÍNIMS.
FORA LA DICTADURA ESPANYOLISTA!
VISCA MALLORCA LLIURE!

Valoració:43menosmas
Per antiesPETanyolet, fa mes de 9 anys

Que no ens imposin en aquest fòrum mallorquí el LEPE (lengua espetañola propia de ePPañia), també conegua a Aragó com LAPOLLA (lengua aragonesa pròpia de otros lindos lugares de Aragón).
Per llegir en LAPOLLA, que se'n vagin a esquitxar de morques el immundo!

Valoració:50menosmas
Per Molt bé!, fa mes de 9 anys

Molt bé docents! Això els anirà molt bé als del PP per guanyar les eleccións. Ha, ha, ha, ha!

Valoració:-34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente