algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

Manifestació avui a Palma per clamar per l'absolució de les feministes encausades

palma locl feminictas en accio foto joan torres | J. TORRES

Aquest dissabte, 17 de maig, fa just tres mesos de les primeres detencions a activistes feministes després de la protesta a favor del dret a avortar, produïda a dins la parròquia de Sant Miquel de Palma, durant el temps de la missa del diumenge.

En tot el procés set joves foren detinguts, una d'elles menor d'edat, i actualment els encausats tenen oberts expedients administratius i sancions de 300,1 euros cada un.

Per reivindicar que clamar pels drets no és un fet delictiu i exigir igualment l'absolució dels feministes encausats, avui horabaixa una manifestació recorrerà el centre de Palma, des de les 18 hores i partint de la plaça de la Porta Pintada de Palma, sota el lema “Defensar el dret a l'avortament no és cap delicte, absolució!”.

Feministes Encausades, la comunitat de suport sorgida arran de les detencions, n'és la convocant de la jornada, però d'altres grups, especialment de l'entorn de l'esquerra independentista i els col·lectius feministes ja han dit que hi prendran part.

En la presentació de la manifestació, organitzada fa unes setmanes, els joves ja defensaren que “la protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d'expressió i, per tant, no és cap delicte. No és cap delicte denunciar públicament a través d'aquest tipus d'accions la no conformitat amb una política feta a esquena de les ciutadanes”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.