algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El fiscal manté la petició d'un any de presó a un indignat que va empènyer un policia

Imatge del jove assegut a la banqueta dels acusats. | Pere Bota.

La Fiscalia ha demanat avui una condemna d'un any de presó per a un detingut el 2011 per empènyer un agent de policia i oposar-se a ser detingut durant una manifestació no autoritzada del 15M a la Plaça d'Espanya, acusacions que el jove 'indignat' ha negat davant la jutgessa.

L'advocat defensor, Francisco Pérez, ha demanat que el jove sigui absolt perquè considera que no ha quedat acreditat que agredís a cap policia. De forma subsidiària, ha sol·licitat que en tot cas sigui condemnat a la pena mínima per una falta de respecte a l'autoritat, el que suposaria una condemna d'un mes de multa, a 2 euros per dia.

Aquest matí ha quedat vist per a sentència al Jutjat penal 1 de Palma el judici contra aquest jove que va ser un dels dos detinguts que va haver-hi en els altercats ocorreguts el 4 de juliol de 2011 als voltants de la Plaça d'Espanya de Palma, durant una concentració convocada en protesta pel desallotjament d'aquest lloc que havia ocorregut uns dies abans. L'altre detingut, acusat d'haver arremès contra un policia ajudant-se de l'impuls d'un monopatí i d'haver-li mossegat un braç, no ha estat jutjat avui perquè ha estat declarat en rebel·lia.

Així, el primer jove ha negat l'acusació. Ha explicat davant la jutgessa Concepció Montcada que aquell dia, després d'una càrrega policial contra els concentrats en la plaça, un agent es va acostar a ell i va intentar llençar-lo a terra fent-li la traveta, un comportament pel qual va preguntar al policia perquè no entenia la seva intenció.

«Agarrant-me em va dur al costat d'un arbre, vaig tornar a preguntar-li què volia amb tots els respectes, em va dir que m'agenollarà, em vaig agenollar, em van empènyer i diversos policies se'm van llençar damunt agredint-me. Vaig posar els braços cap a enrere perquè m'emmanillessin, em van aixecar i em van dur al furgó», ha relatat.

El policia que va portar a terme la detenció ha detallat que durant l'operatiu per a desallotjar la Plaça d'Espanya, un jove el va sacsar i va empènyer, pel que va decidir detenir-lo. «No em va llençar tirar perquè estava bén fixat, però em va empènyer. Quan em va empènyer vaig intentar agafar-li el braç, al principi s'escapà, però després li vaig tornar a agafar, i el vaig llençar a terra. En no poder retenir-lo dempeus el vaig posar en terra», ha relatat l'agent, que ha explicat que el jove va oposar resistència pel que altres company van haver d'ajudar-li per a emmanillar-lo.

Un altre policia que aquell dia estava al comandament de l'operatiu ha declarat com a testimoni i ha explicat que «mirant de coa d'ull» va veure algú copejant amb el cap a un company. «Vaig veure una persona ajupida que arremetia amb el cap», ha dit.

La fiscal ha demanat a la jutgessa una sentència condemnatòria per considerar que en el judici ha quedat acreditat que l'acusat participà en una concentració que no comptava amb l'autorització governativa i durant la mateixa va propinar una empenta a un agent.

L'advocat defensor ha demanat l'absolució per considerar que l'agent a qui suposadament va empènyer el jove ha incorregut en contradiccions en dir que va rebre diverses empentes quan en l'atestat va recollir que just va ser una, i que cap altre testimoni ha identificat al seu defensat com autor de la suposada agressió.

La defensa ha aportat un vídeo en el qual es veu al jove a terra, al final de la seva detenció i «quiet com una ovella en l'escorxador, summament passiu i inert», segons l'ha descrit l'advocat. El misser ha assegurat que considera que la petició de pena és desproporcionada i «cerca un càstig exemplar» i ha demanat a la jutgessa que tengui en compte que el jove no té antecedents penals ni policials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Ya vereis como el pajaro este no volverá a repetir la hazaña peregrina que le ha llevado al banquillo.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente