algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

PSIB i MÉS volen reunir-se amb Rajoy per parlar de les prospeccions

El PSIB-PSOE i MÉS defensaran demà al Parlament que el Govern, partits polítics i entitats de Balears es reuneixin amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a Madrid per a expressar-li la seva oposició que es duguin a terme prospeccions petrolíferes en la Mediterrània.

En concret, els socialistes plantejaran una iniciativa perquè el Parlament sol·liciti una reunió al president Rajoy, amb el propòsit d'abordar aquesta problemàtica i trobar una solució «definitiva».

A la trobada en el Palau de la Moncloa hi acudirien representants de l'Executiu, dels consells insulars, els partits representants del Parlament i les entitats de les illes que s'oposen a les prospeccions petrolíferes. De totes formes, el PP ja ha deixat clar avui que s'oposarà a aquesta iniciativa del PSIB-PSOE, a la qual MÉS hi donarà suport, i per això no tirarà endavant.

La portaveu del PSIB al Parlament, Francina Armengol, ha defensat la necessitat de «treballar tots junts i sumar» per a evitar qualsevol possibilitat que es duguin a terme els referits treballs. Per la seva banda, el portaveu de MÉS al Parlament, Biel Barceló, ha donat el seu suport a la proposta socialista i ha recordat que al febrer passat enviaren una carta al president balear, José Ramón Bauzá, per a posar en funcionament un front comú des de les Illes Balears per a aturar les prospeccions petrolíferes davant les costes de l'arxipèlag.

En aquesta carta, MÉS proposava al Govern, consells insulars, partits amb representació al Parlament, agents socials, econòmics i mediambientals que s'uneixin tots per a demanar una audiència conjunta amb el ministre d'Indústria, Energia i Turisme.

Els econacionalistes també plantejaven aleshores elaborar un manifest, signat per tots els representants institucionals, polítics i socials, amb la finalitat de lliurar-lo al president del Congrés, així com estudiar la presentació de les accions legals oportunes, fins i tot davant la Unió Europea.

Barceló s'ha queixat avui que, després de diversos mesos, no ha rebut cap resposta per part del president Bauzá.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.