cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

Sastre: "Aturaré la vaga de fam quan Bauzá vulgui"

Jaume Sastre ha rebut aquest divendres els mitjans de comunicació per explicar les raons que l'han portat a posar-se en vaga de fam, just quan fa vint-i-quatre hores que començà el dejuni. El professor de l'IES Llucmajor no s'ha marcat un termini per resistir amb la seva acció i assegura que “aturaré la vaga de fam quan Bauzá vulgui”.

Sastre passarà la vaga de fam a la Casa Llarga, just en una sala habilitada com a sala d'exposicions i que ara es convertirà en l'habitació del docent de forma indefinida. Sastre ha explicat que només pren aigua i que un metge el controla en tot moment. A més, assegura que la seva decisió no ha estat presa a la valenta i s'ha preparat per afrontar aquest repte psicològic i físic.

El professor, vestit amb la camiseta verda del seu centre, ha assegurat que la vaga no està desconvocada i és per això que ell ha secundat de nou l'aturada però en forma de vaga de fam. Sastre, que ha passat la primera nit a la Casa Llarga en companyia de la seva dona, ha assegurat que “ a l'habitació hi hem posat dos llits perquè a mesura que passin els dies és convenient que quedi sempre algú a dormir per si passa alguna cosa”. Sastre tampoc ha descartat que algú s'uneixi a la seva vaga de fam o si el dejuni dura molt algú el pugui rellevar.

Sastre no ha rebut a hores d'ara encara cap telefonada de cap membre del Govern ni de cap partit polític, però els suport dels seus alumnes, així com de l'Assemblea de Docents i Jubilats per Mallorca, i és que aquests dos últims han volgut acompanyar a Sastre també durant la seva primera roda de premsa amb vaga de fam.

Jaume Sastre ha publicat un bloc on explicarà dia a dia les visites que vagi tenint i les seves experiències i reflexions.

“Els néts dels franquistes no li faran cas”
L'activista social, Jaume Santandreu, un suport important per Sastre amb la seva lluita, ha explicat que “aquesta és una casa de marginats i ens sentim identificats amb els docents. Han entrat a garrotades amb l'escola mallorquina”. Santandreu, que el 1974 va estar de vaga de fam 15 dies a l'església de Sant Francesc, aconseguí el seu objectiu, si bé ara creu que “els néts dels franquistes no li faran cas”. I ha afegit que aquesta vaga “és un tòrcer braç entre dos caparruts”.

El cantautor Biel Majoral és un altre de les persones conegudes que dóna públicament el seu suport incondicional a Sastre. Majoral s'ha mostrat convençut que “no em veig incapaç de fer el que fa en Jaume. Això no acabarà aquí i el Govern es veurà obligat a dialogar”.