algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

El SEPC a la UIB exigeix horaris lectius compaginables amb la jornada laboral

Afirmen que és l'única forma que tenen molts universitaris de sufragar les "pujades de taxes i els elevats preus del transport", entre d'altres

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) representat a la UIB reclama la normalització dels horaris dels estudis universitaris per tal que aquests siguin compaginables amb la jornada laboral.

Aquest sector de la comunitat universitària fa la seva reclama, després que aquesta setmana alentassin les jornades de vaga registrades els dies 6, 7 i 8 de maig a la resta de territoris de parla catalana, unes jornades de lluita que feren servir el lema "Educació del poble i per al poble".

Remarquen que en una situació en la qual els joves es veuen forçats a assumir "treballs precaris" per poder fer front a les pujades de taxes i els elevats preus dels transports, entre d'altres, als universitaris que no compten amb un suport econòmic per part dels familiars suficient els queden poques alternatives, a banda de provar de guanyar un sou per a sufragar-se els estudis.

Aquestes dues realitats -l'estudi i la feina-, emperò, són molt difícils de compaginar, asseguren, degut a que la concentració de les hores lectives en uns segments molt concrets manifesten una clara "incompatibilitat" amb la majoria d'horaris laborals convencionals.

En aquest sentit, al SEPC creuen important fer visible aquesta situació, que segons apunten ve donada de la mà de "l'ofensiva neoliberal que vol impedir l'accés de les classes populars als estudis superiors". Creuen que si seguim per aquest camí, en un futur pròxim just els fills de les elits podran gaudir d'aquest dret fonamental.

"En aquest context, als Països Catalans plantem cara i ens mobilitzem en front aquest atac al caràcter públic i popular de la Universitat que volem construir, i ens solidaritzam amb la vaga que els nostres companys del País Valencià estan duent a terme contra l'eliminació de línies d'ensenyament en la nostra llengua", conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

També hi ha l´alternativa de que es puguin fer els estudis on-line, com ho fan la UNED i la UOC i amb la modalitat presencial de manera simultània. Crec que també seria bo per la UIB, ja que podria augmentar l´alumnat.

Valoració:4menosmas
Per Grans Analfabets Balears, fa mes de 9 anys

Gràcies GAB per girar sa truita com te convé. Primer de tot quan accepteu que hi ha gent que no pensa com voltros se vos podrà escoltar. De mentres, anau a omplir d'odi amb es vostre discurs a gent ignorant pq a la UIB ni se vos veu es pèl ni hi teniu cap feina.
PD: Que raro que comenteu a un diari ''pancatalanista'' com es dBalears, sorprenent, cada dia més.

Valoració:6menosmas
Per Grupo d'Acció Baléà (G.A.B.), fa mes de 9 anys

¿SINDICAT D'ES PAÍSSOS CATALANS?

Supòs qu'aquest artícul es de riayas o una broma per tocà es nassos a n'es que no aceptam s'imposició de sa "llengua" catalana dins sa nostra pròpi tèrra baléà. Dig riayas perque anomena s'Indicat d'Estudians d'es Paíssos Catalans a una associació estudiantil es una abérració per varios motius:
1.- Perque no etsistêx cap país anomenad Català.
2.- Perque aquets falsos y inetsistens paíssos catalans son fruit d'ets interéssos secesionistas y imperialistas d'un settò de polítics catalans, amparads per uns altres polítics antibalearistas y`procatalanistas venuds a sa causa catalana, emb s'escusa d'es Tot per La Llengua.
3. -Ni Baléàs, ni Valènci forman part d'aquets imaginaris paíssos catalans, per lo cual no ténen cap feyna dins sa nostra universidat, s'UIB.
4.- Sa gran majoría de ciutadans de Valènci y Baléàs no volêm de cap de sas manéras que mos imposin sa "llengua" importada de sa gran Cataluña, ni volêm formà part de cap territòri de "parla" catalana, com tampoc volêm que cap partit, sindicat o associació que fassi referènci a n'aquets falsos paíssos mos representi. Noltros tenim sas nostras pròpis institucions per reclamà y defensà lo qu'es nostro.

Mallorquins SI, Baléàs SI, d'es falsos paíssos catalans NO.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente