cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Jubilats i pensionistes condemnen avui el copagament farmacèutic davant Salut

4571
Protesta dels Padrins Flautes davant la seu del PP criticant els suposats sobresous en B. | R.L.

La Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, l'entitat que aplega les Padrines i Padrins Flautes de Mallorca, els Jubilats per Mallorca, els Jubilats i Pensionistes de Comissions Obreres, i els de la UGT, es concentra aquest migdia davant la seu de la Conselleria de Salut, per tal d'expressar el seu rebuig al copagament farmacèutic.

D'aquesta forma, la resta de grups de pensionistes i jubilats s'afegiran a la protesta que cada dijous protagonitzen a la plaça d'Espanya els Padrins Flautes. Ara el motiu que fa indignar aquest sector de la població és la negativa a instrumentar un programa per no descomptar més del que implica aquest copagament.

Fa unes setmanes el PSOE denuncià al Congrés dels Diputats que hi ha diverses comunitats, entre elles Balears, on es podria estar pagant el 40 per cent de més del cost de les medecines, mentre l'ordre ministerial prescrivia que l'esmentat copagament havia de ser del 10%.

Així mateix, la norma que imposa un recàrrec pels pacients quan van a retirar els seus medicaments a les oficines de farmàcia ha estat aquests dies notícia, arran de la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'inhabilitar l'euro que es cobrava per cada recepta mèdica al Principat. Aquest copagament també l'adoptà la Comunitat de Madrid, i previsiblement seguirà el mateix camí.

En aquest context, les associacions convocants volen fer veure a les autoritats que obligar a la població amb pocs recursos a decidir entre medicar-se o alimentar-se és també una forma d'"assassinar".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.