algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
13°

Balears fou la comunitat amb menys aprovats a Batxillerat el 2012

Més al·lotes que al·lots es graduaren, i també més dones passaren de curs amb totes les assignatures aprovades. | R.L.

Balears és la comunitat on menys estudiants superaren el Batxillerat l'any 2012 amb un 41,8 %, percentatge que es queda en el 35,8 % en el cas dels al·lots i que arriba al 47,9 % entre les al·lotes.

El percentatge d'estudiants que aproven l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) a les Illes és del 67,5 %, també superior per a les al·lotes amb el 73,6 % que entre els joves amb el 61,5 %, segons dades del Ministeri d'Educació.

En el conjunt de l'Estat, l'índex de joves del sexe femení que aconseguiren el títol de graduat a l'ESO és major que la dels masculins, i a més, elles presenten percentatges més alts entre l'alumnat que passa de curs amb totes les matèries superades.

La xifra d'estudiants que optà el 2012 al títol de graduat en ESO va suposar una índex brut del 75,1 % respecte de la població amb l'edat teòrica per a finalitzar aquest nivell educatiu (15 anys), superant en quatre desenes el curs anterior i essent la major des de la implantació d'aquest nivell educatiu.

La taxa corresponent a les dones, 80,6 %, fou clarament superior a la dels homes, 69,9%, encara que les diferències es van escurçant (10,7 punts més en l'esmentat curs i fins a 14 punts de diversos anys enrere).

Per territoris, País Basc i Astúries fou on hi hagué majors percentatges de titulats en ESO i Batxiller. En canvi, els menors registres de finalització es donen, a més de a Ceuta i Melilla, al País Valencià en ESO, i a Balears pel que fa a Batxillerat, en ambdós sexes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...). S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un homenatge adreçat només als espanyols que continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental) i altres denominacions despectives.

Deixem, per una altra banda, sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" (un altre homenatge, aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua) i si podem evitar de llegir tals comentaris, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

Valoració:1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@Tomeu

Sí señor.
Toda la masa de alumnos fracasados en nuestra comunidad durante tantos años lo han sido porque se metían a camareros o albañiles.
La capacidad y conocimientos pedagógicos de los profesores no han tenido naaaaada que ver.
Con dos cojones.
Y te quedas tan ancho.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@Tamba-taya, Dimenhidrinat i demás tontitos asamblearios

Precisamente el problema es que mezcláis en vuestros lemas la exigencia de una educación de calidad con que sea en catalán.
Ese es vuestro error.
La Asamblea de Docentes Vagos (recordemos que, a pesar del bombo que le está dando este TBO, son sólo una parte del cuerpo docente), está jodiendo lo que sería la pretensión no sólo lógica, sino deseable, de una enseñanza de calidad, a base de catalanizar y politizar las protestas. Volcar todos los esfuerzos en la puñetera obsesión con el catalán a destajo, cuando en realidad la calidad de la enseñanza no radica en el idioma en que se imparte, sino en la formación de un cuerpo docente que, sin duda, hablará un catalán de cojones, pero carece las mínimas aptitudes necesarias para formar a nuestros hijos como debería hacer un auténtico docente, es lo que deslegitima vuestras pretensiones.

Valoració:0menosmas
Per indocente, fa mes de 9 anys

Sera cosa del TIL...

Valoració:3menosmas
Per Tamba-taya, fa mes de 9 anys

Olé Biodramina!!!! Tens tota la raó: la meva llengua és la culpable del fracàs escolar a les illes. Fes-t'ho mirar

Valoració:2menosmas
Per Dimenhidrinat, fa mes de 9 anys

Clar que si @Biodramina, el problema és l'ensenyament en català i per això el curs 2011-2012 (del que xerra l'article) l'abandonament escolar, o sigui sense obtenir l'Educació Secundària Obligatoria fou d'un 30'7 a Balears empatant amb Múrcia i superats per Canaries, Castella La Manxa, Ceuta i Melilla i Andalussia... totes elles per culpa del català imposat a n'aquestes comunitats autònomes.
Tens una mica més de demagogia barata per atacar la nostra llengua i cultura o ens hem de conformar amb aquesta baixa qualitat? Potser millorarien els teus arguments si tinguessis educació en català... bé, si en tinguessis de qualsevol tipus.

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Si senyor, venen d'un temps que en saber aguantar una palangana o saber posar una rajola, guanyaven molt més que cap mestre d'escola. I encara qualsevol ignorat pot ser conseller d'educació.

Valoració:8menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

Sí señor.
Enseñanza de calidad y en catalán.
Un éxito.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente