nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
10°

El sindicat d'infermeria denuncia que l'IMAS ignora 70 especialistes en geriatria a la borsa de treball

4520
El sindicat SATSE denuncia que les 70 infermeres de geriatria de Balears "es veuen ignorades de nou per una administració que no els hi puntua els mèrits”. | Arxiu

El Sindicat d'Infermeria de les Illes Balears (SATSE) ha denunciat que l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha convocat un concurs per a formar part d'una borsa de treball en què “ni puntua, ni es té en consideració l'especialitat de geriatria”. El sindicat assegura que fins a 70 infermeres es veuen afectades per aquest “greuge comparatiu i una falta a la legalitat”.

SATSE considera que aquesta decisió de l'IMAS, òrgan depenent del Consell de Mallorca, no s'ajusta a la normativa, ja que l'article 10.2 de l'Estatut Bàsic del Treball Públic assegura que la selecció del personal ha de respectar “els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat”. El sindicat ja va posar en coneixement de l'Institut que amb la convocatòria no complia “amb el principi constitucional del mèrit perquè no tenia en compte l'especialitat en geriatria”.

El sindicat, que recorda que el 2009 el Govern aprovà un programa formatiu d'especialitat en geriatria, assegura que després de tots els entrebancs per regularitzar l'especialitat “les 70 infermeres de geriatria de Balears es veuen ignorades de nou per una administració que no els hi puntua els mèrits”. És per aquest motiu que el sindicat ha presentat, aquesta setmana, un recurs d'alçada com a passa prèvia a la via del contenciós administratiu.

Més de 30.000 persones
D'altra banda, l'IMAS va fer públic divendres el nombre de persones que va atendre el servei durant l'any 2013, que va ascendir a les 30.940. Les xifres revelen que, en només tres anys, la demanda d'atenció social de l'Institut ha crescut un 20%. El Consell de Mallorca destinarà, durant el 2014, 135 milions d'euros a cobrir les necessitats de l'IMAS.

Amb tot, el PSIB ha censurat que l'equip de Govern del PP “manté el mateix pressupost que fa tres anys” per a l'IMAS mentre, asseguren, “la demanda ha augmentat en 6.000 persones més que necessiten atenció social”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.