nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

Camps nega que el TIL hagi fracassat i remarca que l'any que ve s'aplicarà a tot Primària

La consellera d'Educació del Govern, avui al Parlament. | Pere Bota.

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha reivindicat aquest dimarts durant la sessió plenària del Parlament que el Tractament Integrat de Llengües (TIL) «no és un fracàs» i ha posat l'accent que l'any que ve «estarà aplicat a tota l'educació Primària».

En el transcurs d'una interpel·lació presentada per la diputada republicana del PSOE-Pacte per Eivissa, Esperança Marí, Camps ha lamentat la «perspectiva ideològica» que impedeix a alguns entendre «un sistema diferent» al seu i fer crítiques generals «sense un rerefons pràctic» i sense traducció en «xifres concretes».

Camps ha asseverat que «la llengua no és patrimoni» dels socialistes ni de la resta de l'oposició i, malgrat això, ha celebrat que coincideixin que s'ha de treballar per «el futur i la competitivitat» dels alumnes.

Per això, ha dit, «encara que no coincidim en la forma de desenvolupament i, segurament tenim visions distintes, hem de respectar-nos».

«Baixa la qualitat»
Per la seva banda, Marí ha lamentat que «el TIL els ha sortit per la culata» i ha censurat l'augment de ràtios en les escoles oficials d'idiomes (EOI) i en l'ensenyament públic a Primària i ESO, fet que es tradueix, segons ha censurat, «en una baixada de la qualitat en l'ensenyament».

En aquest sentit, Marí ha exigit que es doni un «ensenyament mínimament funcional i pragmàtic» a les EOI, que es «baixin les ràtios» i que no es digui que aquests centres «tenen tots els materials que necessiten perquè això no és així». Al seu torn, també ha criticat la «lent ideològica» del PP que «els impedeix veure-hi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...). S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un homenatge adreçat només als espanyols que continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental) i altres denominacions despectives.

Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" (un altre homenatge, aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una fórmula similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua) i si podem evitar de llegir tals comentaris, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir-ne en el territori on és l'única llengua pròpia.

Valoració:6menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

A ver si es verdad, y el primer cole el matajuncos jajajaja

Valoració:-5menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

I que cony ha de dir una dona que ni ha TREPIJAT cap escola pública des que va fer "parvulitos" i que l'únic que ha fet ha estat donar ordres als inspectors per rebre els informes que vol rebre, i si no son el que vol a la paperera i a fer-ne uns altres, aviat i de pressa, i els inspectors a demanar-los als equips directius, i aquets als mestres, fins que diguin el que ELLS volen sentir, després treuen els informes.
Defensar l'escola publica ? una persona que no creu en res públic. Que menysprea lo públic, desfensant lo privat.
Vol una escola pública de qualitat ?. El que vol és una escola enfonçada i malmenada, perque la gent passi corrent cap a la privada. I com més aviat millor, no fos cas que no hi arribin a temps.

Valoració:7menosmas
Per Guapa!, fa mes de 10 anys

Guapa!
Muà muà muà!
Fas molt de querer. I t'heu dic embe menurquí selát!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente