lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

L'oposició força Camps a informar en el Parlament dels resultats del TIL

Joana Maria Camps, consellera d'Educació, i Joaquin García, conseller d'Economia, durant una sessió de la cambra autonòmica. | P. Bota

Joana Maria Camps, consellera d'Educació, haurà d'informar en el Parlament dels resultats acadèmics de l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) en resposta a una sol·licitud de tots els diputats de l'oposició.

La petició està firmada pels portaveus del PSIB, Francina Armengol, i MÉS, Biel Barceló, i pels diputats no adscrita Margalida Font i Antoni Pastor. Les quatre signatures són així suficients per forçar la compareixença de Camps.

Els sol·licitants justifiquen la seva decisió en el fet que la consellera “es nega a fer públiques les dades acadèmiques del curs 2013-2014, de forma comparada amb els últims cursos, per conèixer l'impacte del decret del TIL sobre el rendiment i resultats acadèmics”.

En la petició de compareixença, que es produirà en la comissió d'Educació i Cultura de la cambra legislativa, es reclama a Camps que detalli el percentatge d'aprovats, la nota mitjana i la seva comparació amb els de cursos precedents, en particular “en les matèries no lingüístiques que s'han donat en anglès”.

També es reclama a la consellera que faciliti estadístiques comparatives sobre l'absentisme i la conflictivitat escolar. “Aquestes dades ja els han sol·licitat reiterades vegades els grups i diputats de l'oposició i en cap moment la Conselleria els ha facilitat”, assenyalen els promotors de la compareixença.

Els grups de l'oposició també recorden que Camps va donar algunes xifres globals per sostenir que no hi havia canvis significatius, però no va especificar la variació en les assignatures afectades pel TIL.

En canvi, segons els membres de l'oposició, altres fonts, amb dades aportades pels centres escolars, indiquen el contrari. “No pot passar més temps sense que els pares d'alumnes, la ciutadania en general i els seus representants parlamentaris coneguin quines repercussions acadèmiques està tenint el decret de trilingüisme”, asseguren.

Reprovació
D'altra banda, El PSIB-PSOE ja ha anunciat que plantejarà, durant el desenvolupament de la comissió, la reprovació de Camps, per la “gestió caòtica, prepotent i autoritària” en relació a l'aplicació del TIL.

“Des del moment en què la consellera Camps va prendre possessió del seu càrrec, la situació del sistema educatiu de les Balears s'ha vist impel·lida a l'anormalitat més absoluta”, ha destacat la diputada socialista Cristina Rita.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Sabeu què m'han contat avui? Idò que al mes de novembre, quan es va fer l'avaluació, supòs que incial del TIL, ho feren en tota la mala intenció del món, avaluant un munt d'escoles públiques i triant els alumnes més fluixos d'entre tots. I ara ja s'han posat a avaluar pel seu compte (no les avaluacions trimestrals normals ni les que es duran a terme a final de curs) sinó unes especials que s'han inventat. I ara, no avaluaran els mateixos nins, sinó que ara van a les privades i concertades i els demanen PER FAVOR, que passin les proves als millors, als que tenen les notes més altes d'anglès. Així que ja veureu els resultats. Si voleu sortir a l'encontre d'aquesta comèdia, ja sabeu el què heu de fer. Suspesos a tope.

Valoració:0menosmas
Per bernadet, fa mes de 10 anys

Al meu parer, el govern d'en Bauzá i la secta verda juguen igual de brut i viuen instal·lats igualment dins la mentida.
El govern balear s'inventa el TIL per equiparar castellà i català, que era una de les promeses electorals. L'anglès és l'excusa. Per això, diuen mentides. I juguen brut perquè no els importa trasbalsar la vida dels centres amb mesures preses a corre-cuita.
La secta verda també demostra una enorme falsedat quan parla de lluita per l'educació quan el gruix de la reivindicació és únicament pel català. I juga brut perquè considera que el seu fi (desgastar el PP) justifica els mitjans: manipulació ideològica dels infants, vagues salvatges, pressions i xantages contra la "dissidència"...

Valoració:-15menosmas
Per Martí, fa mes de 10 anys

Dit d'ella mateixa, "se n'entén tant, d'educació, com u qualsevol".
Això ha de tenir més autoritat que es mestres?
Definitivament, aquest sistema no serveix. Mos cal contruir un estat nou, amb gent nova que el dirigesqui, amb valors nous.
Un estat que construesqui des de s'escola i des de sa democràcia informativa una ciutadania que no premiï es cinisme.

Valoració:8menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys


Menorca lliure,

No prenguis tort aquesta xúl·lera que t'he enviat.

De fet, estic d'acord amb tot quant dius. Només és que de vegades em pega per prendre les coses pel costat còmic.

Qui degué persuadir aquesta pobra senyora perquè acceptàs de fer la feina bruta d'en Bauzà? Li degueren tocar el caire de la figurera, i això ha duit molta de gent a perdre. I espera, que encara n'hi cauran de més grosses.

Quantes vegades se'n deu haver penedit, la pobra

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

Aquesta gentussa fanàtica ultranacionalista feixista franquista espanyola ...

Aquesta tirallonga de mots, "Menorca lliure", em recorda el començament de la rondalla "Els set germans godans":

"Això eren set germans godans, cabotans, de la sala pambolians...".

Bé, "Menorca lliure", t'aconsell que et calmins, que et pegarà un baticor.

Valoració:3menosmas
Per MENORCA LLIURE, fa mes de 10 anys

Aquesta gentussa fanàtica ultranacionalista feixista franquista espanyola ha fet un mal immens a es nostros fillets.
Se mereixen un càstic.
Duguem-los a la barra! Amb s'educació no s'hi juga!
VISCA MENORCA LLIURE DES FEIXISME!

Valoració:12menosmas
Per Soc una nina de cinc anys i..., fa mes de 10 anys

Aquesta foto de Sa Moma, me fa molta por!

Valoració:11menosmas
Per Gadella, fa mes de 10 anys

Així m'agrada Paparra! Bona idea! Les mateixes cullerades!

Valoració:16menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 10 anys

Tomeu: Ella potser no sap què és el Gestib, però els mestres sí. Així que li poden tirar a la cara els resultats. Els del 2n trimestre i també els de final de curs. Això sempre i quant no s'hagin fet rebaixes. Perquè si es fan, encara tendrà raó en què no hi ha hagut cap fracàs. Si no hi ha suspesos, no hi ha fracàs.

Valoració:8menosmas
Per Paparra, fa mes de 10 anys

No respongueu mai a les forasterades. Només dir-lis el mateix que ens deien ells a nosaltres A DINS CA NOSTRA!:
- ¡Habla en cristiano! ¡No me ladres!, però ESCRITES EN CATALÀ.
Amb aquestes dues frases que ens ensenyaren ells mateixos des de fa anys, ja podeu respondre sempre a TOTES les forasterades i tendreu raó.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente