algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

L'OCB recupera després de tres anys la Diada per la Llengua

L'última se celebrà el 2011 i aplegà a més de 10.000 persones a Palma

Diada del 2002 per la llengua i l'autogovern. | J.M.

L'Obra Cultural Balear (OCB) recupera després de tres anys la Diada per la Llengua que es començà a celebrar els anys 90 per reivindicar el català i l'autogovern. L'última, el 30 d'abril de 2011, portà per nom "Mallorca, m'agrada! i aplegà a més de 10.000 persones a la plaça Major de Palma.

El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha assegurat que “volem que la Diada per la Llengua que farem a finals d'aquest mes de maig sigui lúdica i molt participativa”. La plaça Major de Ciutat és el lloc escollit per acollir aquest acte que pretén conscienciar a grans i petits de la importància de defensar la llengua pròpia després de tres anys de retrocessos en els drets dels catalanoparlants. Després de la gran mobilització del 25 de març de 2012, “Sí a la nostra llengua”, l'OCB ha considerat més oportú organitzar una jornada participativa i no una nova manifestació.

L'entitat encara no ha tancat la programació dels actes, si bé “com en altres ocasions segur que hi haurà una actuació musical”, confirmà Mateu. Algunes de les diades dels últims anys han comptat amb les actuacions, entre altres, de Tomeu Penya, Suasi, Lluís Llach o Els Pets. Tampoc hi han faltat els mosaics gegants, com el del 2007, on milers de persones s'uniren perquè es pogués llegir “El futur és nostre”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Defensam sa nostra llengua, fa mes de 10 anys

Idò sí, com a mallorquí utòpic, vull ses Illes Balears com Estat Insular. Cap atac a sa llengua i tots es nostros doblers cap a ca nostra.

Valoració:8menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

O no n'informaran, més tost.

Valoració:18menosmas
Per gabriel, fa mes de 10 anys

anem a fer unes messions,
a IB3 informaran de "SA diada per SA llengo" ,
jajajajajajajajajaja

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente