algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
16°

Camps treu les urnes per a inhabilitar la marxa per l'educació

La consellera d'Educació afirma al Parlament que la voluntat del poble es veu en el vot secret, i no en les manifestacions. Insisteix que «aquest Govern no està en contra de la llengua»

Camps al ple d'aquest dimarts. | Jaume Morey

«Les urnes ens mostren, amb el vot secret, la voluntat del poble, i no les manifestacions que surten enmig del carrer». Amb aquestes paraules s'ha pronunciat la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, sobre la Marxa per l'educació que dugué a Palma milers de manifestants el passat dissabte a favor de l'ensenyament públic, de qualitat i en català.

«S'imagina vostè que les urnes diguin una cosa i surtin manifestacions enmig del carrer que pretenen tombar la voluntat de les urnes», li ha respost Camps al diputat del grup socialista, Lluís Maicas, qui ha preguntat a la consellera en el Ple del Parlament si va participar en la Marxa per l'educació, a la qual cosa Camps ha respost que no.

«No em doni lliçons de manifestacions enmig del carrer que han de fer el que ells volen», ha afirmat Camps, qui ha insistit que una democràcia «sana i madura» implica acatar el que diuen les urnes, «cosa que vostès no volen».

"El moment més convuls de la democràcia"
Per la seva banda, Maicas ha criticat el Govern perquè «mentre el món educatiu viu el moment més convuls de la democràcia, vostès, que l'han provocat, no fan res per solucionar-lo», ha lamentat. «Vostès són insignificants perquè no estan a l'altura de les circumstàncies. Estic desolat i avergonyit de veure la seva ineficàcia» li ha etzibat el socialista a la consellera, a qui ha acusat de tenir «una fixació malaltissa» contra els docents i la llengua pròpia.

Dissabte passat es van donar «milions de passes a favor de l'educació pública de qualitat i en català», ha remarcat el parlamentari del PSIB, al mateix temps que ha acusat l'Executiu autonòmic de ser «al·lèrgics a la discrepància ideològica». «És mesquí que un Govern només cerqui la confrontació. No ha donat ni una passa per cercar l'enteniment», ha agregat Maicas.

Al seu torn, la titular balear d'educació ha respost que «la conducta contra els docents la inventen vostès», reiterant que «aquest Govern no està en contra de la llengua». «Aquest Govern està convençut que estimar la nostra llengua no implica no poder conèixer l'anglès o el castellà, o les llengües que facin falta», ha dit.

Querella criminal
D'altra banda, preguntada sobre la querella interposada contra el president Bauzá, ella mateixa i el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, que plantejaren les famílies menorquines per la «imposició» dels projectes de Tractament Integrat de Llengües (TIL), Camps ha indicat que el Govern la respecta «absolutament, com no podia ser d'altra manera»,

La menorquina ha indicat a la diputada socialista Cristina Rita que el que intentava, amb la seva pregunta sobre el parer del Govern «en la querella pel TIL», és «judicialitzar la vida política», un fet que ha criticat perquè suposa que «només parla de democràcia quan és per a ells».

Així, Camps ha censurat que el PSIB «cerqui titulars» quan s'interposen querelles com aquesta, però «no diu res quan s'arxiven». En aquest sentit, ha criticat que volen «la presumpció d'innocència per al seu equip, però no per als altres».

Per la seva banda, Rita ha lamentat que el PP «no escolta a ningú des de fa tres anys» i que les maniobres que realitzen en aquest àmbit perjudiquen l'alumnat i el model d'educació», però ha advertit que és una lluita com la que van tenir «Ulisses contra Polifem, David contra Goliat». «Recordi qui va guanyar», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Sra. Camps, ADOLF HITLER, també estava avalat per les urnes. com vostes...

Valoració:7menosmas
Per pancraci, fa mes de 10 anys

Per molta urna!el teu deure es donar exemple! Aplicant la cultura com a primera premisa i amb dades cientifiques! Una persona neta en totsels sentits no diu aquestes bejenades que tu dius!

Valoració:7menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

programa electoral PP Educació. (en castellà i mayuscules per que es Copy- Paste del programa electoral)
1.-UNA EDUCACIÓN FRUTO DEL CONSENSO
2-UNA EDUCACIÓN DE CALIDAD
3- UNA EDUCACIÓN EN LIBERTAD
4- UNA EDUCACIÓN BASADA EN CRITERIOS DE EXCELENCIA, EN EL RESPETO Y EN EL ESFUERZO
5- UNA EDUCACIÓN CON MODELO LINGÜÍSTICO ABIERTO Y FUNCIONAL
6-UNA EDUCACIÓN AL SERVICIO DE LAS FAMILIAS
7-UNA EDUCACIÓN CON AUTONOMÍA Y RESPONSABILIDAD
8-LA FORMACIÓN PROFESIONAL, ELEMENTO CLAVE EN LA EDUCACIÓN
9- UNA EDUCACIÓN A LO LARGO DE TODA LA VIDA
10- UNA UNIVERSIDAD AVANZADA Y CON CRITERIOS DE EXCELENCIA

Valoració:5menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 10 anys

A ella la votà algú? Idò de què parla?

Valoració:8menosmas
Per De PPena, fa mes de 10 anys

Al programa electoral del PP es parlava de lliure elecció de llengua, llastima que no es llegeixi ni el programa electoral del PP la consellera Trepija, per cert, ella no anava a cap llsita electoral, segons això, la voluntat popular és que no sigui consellera.

Valoració:9menosmas
Per Si, però no, fa mes de 10 anys

Sense voler defensar per res aquest personatge, em pareix evident que si els mallorquins realment s'estimessin la seva llengua, a les illes el PP seria un grup marginal

Valoració:20menosmas
Per de PPena, fa mes de 10 anys

Cal recordar que na CAMPS no anava a cap llista electoral?

Valoració:9menosmas
Per Marianna, fa mes de 10 anys

O sigui que perque un grup politic governa per majoria, aquesta majoria l´autoritza per poder canviar els principis científics, filosòfics, gramaticals, lingüístics, històrics, filosòfics i morals assentats per la societat (nostra i la resta)

Valoració:12menosmas
Per Camps ignora la Democràcia, fa mes de 10 anys

En una democràcia s'ha de governar per tothom, no per uns pocs. Demos= equival a tot el poble
En Hitler va guanyar unes eleccions democràticament. Se l'havia de respectar?
Un govern seriós NO INSULTA, NO MENYSPREA públicament als treballadors públics.
Un govern seriós NO DIFAMA aquell que pensa diferent. L'escolta i dialoga
Un govern seriós no deixa en mans de l'Educació a persones que NO SABEN RES d'Educació
Un govern seriós ha de DEFENSAR els SERVEIS PÚBLICS, perquè són de TOTS

Valoració:13menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

A na TREPITJA no la va votar ningú per fer-se càrrec d'Educació. per tant només una miniminoria li dona suport. La seva camarilla d'incompetents.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente