cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

La gran comitiva per l'educació omple Palma amb 7.000 persones

El Born quedà petit per acollir la gernació que arribà caminant per l'educació. | T. Ayuga.

La marxa verda per l'educació omplí el Born de Palma amb devers 7.000 persones compromeses amb l'ensenyament públic, de qualitat i en català. Uns centenars partiren des d'Inca a les deu del matí, i poc abans de les 19 del capvespre s'havien multiplicat omplint el cèntric espai palmesà, en un ambient festiu i reivindicatiu. Entre tots havien completat noranta milions de passes contra l'immobilisme polític del Govern.

Un poc més de vint minuts sobre l'hora marcada hagueren d'esperar els organitzadors per iniciar la marxa que s'havia proposat unir Inca i Palma. Molts havien matinat de valent per ser davant l'IES Berenguer d'Anoia abans de les deu, i mentrestant, molts d'altres encara seguien arribant.

Més de cinc-centes persones emprengueren el camí des del punt inicial, baix l'inspirador lema “I caminam per poder ser i volem ser per caminar…”, i amb la confiança que durant la jornada se'ls unirien molts més, fins a arribar a ser milers l'horabaixa a Ciutat.

La columna assolí la rodalia de Binissalem quasi coincidint amb el migdia. Llavors, fonts de l'Assemblea de Docents ja anticipaven que el seguiment podia superar les expectatives. La columna avançava per la carretera vella d'Inca a Palma, i «no es veia ni el principi ni el final», la qual cosa els feia pensar que ja en aquest moment hi havia «més de 1.000 participants».

Aturada
Ja a Consell, amb prop de la meitat del camí fet, moltes més camisetes verdes esperaven per afegir-se a la convocatòria, que seguí avançant cap a Santa Maria, lloc on s'aturà la multitudinària comitiva per a dinar, i on foren rebuts per la batlessa de la localitat en persona, Rosa Vich. Sense molt de temps per pair el menjar, abans de les 15.30 tothom ja tornava a ser al camí, enfrontant-se a la segona meitat del recorregut.

Els ànims i suport dels veïns que no participaven a la marxa foren constants durant tot el trajecte. Especialment forts al Figueral, el primer nucli de Marratxí per on transità la comitiva. A aquest punt centenars de manifestants s'han afegit al cos central de la manifestació, mentre els trens començaven a anar cap a Ciutat ben tintats de verd. La gentada congregada es féu ben evident a l'alçada del Pont d'Inca, quan la Guàrdia Civil i la Policia Local hagueren de tallar quasi totalment el trànsit de la carretera d'Inca, per la gran massa verda que s'hi desplaçava.

Palma, un clam
Amb els peus ja cansats i trepitjant sòl palmesà, els caminaires frisaven per cloure el trajecte. No perquè preferissin abandonar, sinó perquè veien com de cada pic més gent se'ls unia. Especialment emotiu fou el pas per davall del pont del tren, a tocar de l'estació intermodal, on els aplaudiments i els somriures marcaven el camí cap al Born. Milers s'afegien aleshores als milers que havien emprès el camí per l'educació.

El temps, assolellat i serè, havia acompanyat convenientment durant tot el dia una marxa capitalitzada pel color verd, i en la qual pocs distintius de col·lectius es distingiren. Però els seus representants no hi faltaren. Membres de formacions polítiques, com per exemple el PSIB, MÉS, El PI, Esquerra Unida, i també sindicats com l'STEI, UGT, o la FECCOO, i sobretot de la comunitat educativa -Plataforma Crida, col·lectius de pares i mares i Assemblea de Docents- varen caminar al costat de ciutadans de tota edat i condició, per a mostrar que el seu compromís segueix vigent i ferm, davant l'immobilisme del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 10 anys

A les urnes ens veurem.

Valoració:5menosmas
Per //// Mallorquins //*//, fa mes de 10 anys

Objectiu assolit! 32 quilòmetres d'Inca a Palma amb la #MarxaxlEducació. Mallorca se mou.

Valoració:10menosmas
Per 1000 segons policia, fa mes de 10 anys

Heu minvat molt des d'aquells 100.000....

Valoració:-11menosmas
Per Alerta, fa mes de 10 anys

Els gonelles ara diuen que per a la manifestació d´ahir, la Generalitat de Catalunya va contractar set-mil inmigrants sud-americàns i xinesos per fer "bulto". Probablement n´Inda ho amolli a La Sexta Noche, com ja va amollar que els Cent-Mil, eren catalàns que havien vengut expressament de Catalunya per a la manifestació.

Valoració:11menosmas
Per Pancateto, fa mes de 10 anys

Los camisas verdes de ayer no son docentes reclamando una enseñanza de calidad sino fascistas reafirmando sus ideas totalitarias. Mi más sincero desprecio.!

Valoració:-5menosmas
Per Gairebé com BALEARS, fa mes de 10 anys

Castellà amb modalitat mallorquina:SI. Estàndard Castellufo-madrileny-invassor- adoctrinador i destructor de la nostra cultura: NO

Valoració:8menosmas
Per Miguel, fa mes de 10 anys

A aquestes altures tots ja sabem que el til és un autèntic fracàs, que s'ha fet perquè Bauzà no va poder soportar que el 85% dels pares elegissin el català a l'escola, com a primera llengua. Això són dades objectives. Ara venen les opinions: Bauzà no ha perdonat als pares que elegissin el català, i ha jugat amb els nostres fills i amb l'educació pública com es fa amb les rates de laboratori, però com diu Maties Valles a Bauzà l'esperam a les urnes!!!!

Valoració:28menosmas
Per de PPena, fa mes de 10 anys

Ja ho va dir en José Ramón Bauzá:
No volem una educaciópública, de qualitat i en Català.

La seva obsessió en contra del Català és clara.
Qualitat no en volen, quan més curta sigui la gent, més pes tendran les postures com la del Circulo Berrear i demés...
Pública? clar que no, ell treballa només pels rics, classe mitja per ell és res...

Valoració:25menosmas
Per Ana, fa mes de 10 anys

Estau rabiosos perquè nosaltrem som 100.000 o 7.000, i voltos sou 600 o 50. Noltros som centenars d'entitats, i vosaltres dues o tres: círculo balear i no vaig de vaga que són el mateix, jo no som docent però hi he anat per recolzar-los, imaginau la força que té el moviment que erem més de 7.000, i contra les prospeccions, que inclús el pp reconeix que el 90% del poble està contra les prospeccions, només eren 1.000. Noltros som més del 90% de la societat, voltros 4 moixos del círculo balear, noltros sí som mallorquins, o castellans integrats, voltros sou foresters mal integrats, i alguns mallorquins venuts al pp per un plat de llenties.

Valoració:28menosmas
Per Val nou, fa mes de 10 anys

Només hem estat 7000, esteim molt enfora encara de sa impressionant manifestació que varen fer es "No vaig de Vaga" (Forasters renegats) a sa plaça major, allà crec que hi havia com a 300.000 persones i cap al.lot perque ells no adoctrinen, si hi haguesin anat al.lots adoctrinats com noltros haguesin estat un milió.

Au a jeure "No vaig de vaga" "GAB" "Circulo Balear" i altres grups pseudofascistes peperos

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente