algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

La defensa de Munar reclama al Suprem que li facin un judici «just»

L'expresidenta del Parlament i del Consell, en una de les seves últimes visites als jutjats de Palma. | J. Torres.

La defensa de l'expresidenta del Parlament balear i del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, ha sol·licitat al Tribunal Suprem (TS) que es repeteixi el judici per la venda irregular del solar públic de Can Domenge perquè la seva condemna estava «dissenyada» abans de produir-se el judici, tot i la falta de proves.

«Munar no ha tengut un judici just», ha sentenciat. Així s'ha expressat el seu misser, José Antonio Choclán, durant la vista pública celebrada davant l'alt tribunal per a revisar la sentència dictada el passat juliol per l'Audiència Provincial de Palma, que condemnava a Munar a sis anys de presó per delictes de prevaricació, frau i revelació d'informació confidencial.

«El tribunal tenia dissenyada la condemna de Maria Antonia Munar», ha afirmat el seu advocat, per a destacar que «des del minut u» sabia que la seva client no seria absolta ja que els jutges anticiparen durant el procés la «fosca perspectiva carcerària que li cauria a damunt». «La seva indefensió ha estat manifesta», ha agregat.

Al seu judici, l'Audiència de Palma aplicà la llei amb el «màxim rigor punitiu», va mostrar reiterats «prejudicis» i va valorar just les «sorpresives» delacions dels seus exsubordinats que inculpaven Munar, mentre que no va tenir en compte el testimoni de l'exvicepresident insular Miquel Nadal, que excloïa la seva responsabilitat en la venda de Can Domenge per davall del valor real dels terrenys.

Així, la defensa ha sol·licitat que se celebri un nou judici quan conclogui la investigació sobre el suborn que la promotora Sacresa hauria abonat per a resultar adjudicatària d'aquests solars palmesans. Choclán ha afegit que just així es garantiria que el dret de defensa de Munar quedi «intacte» ja que «els casos de corrupció política no poden estar exempts de les garanties legals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rostoll, fa mes de 10 anys

Según aprendí en la facultad, si no hay pruebas no hay delito! Por mucho que digan.

Hoy vemos en los medios de comunicación como una persona condenada a 2,5 años, ha sido absuelta al aparecer nuevas pruebas. Lo acusó únicamente la víctima. Lástima que el condenado no lo haya visto por haber muerto en prisión!! La prensa no dice las causas, pero nos lo podemos imaginar... La que lo acusó se puede meter sus disculpas donde le quepa.

Pasará lo mismo con MAM???

Valoració:1menosmas
Per jorge, fa mes de 10 anys

tiene guasa el asunto...

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente