algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Educació paralitza la posada en marxa del registre de llibres de text

Imatge d'arxiu d'una llibreria. | GERMAN G. LAMA

La Conselleria d'Educació ha paralitzat la posada en marxa del registre de llibres de text i material escolar que havia de regular quins manuals podrien utilitzar les escoles. Així ho va confirmar ahir el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, segons publica avui Última Hora.

La versió oficial és que es vol esperar fins a què estiguin definits els nous currículums que imposa la LOMQE, que entrarà en vigor el pròxim curs escolar i que obligarà a canviar els manuals en el seu primer any de 1r, 3r i 5è de Primària. Això suposa, segons es reconeix des de la Conselleria, ajornar aquest registre com a mínim un curs i probablement dos, pel que no seria possible fins al curs 2016-2017.

Informe jurídic
Ara bé, fonts alienes a la Conselleria apunten que els responsables educatius s'haurien topat amb dificultats d'ordre legal .

Cal recordar que el Consell Escolar de les Illes Balears va expressar les seves reserves sobre la legalitat del decret del Govern per a la creació d'aquest registre i en aquest moment, setembre de l'any passat, l'organisme de consulta reclamar un informe jurídic a l'Advocacia de la Comunitat.

Doncs bé, des de la Conselleria d'Educació es va informar ahir que aquest informe jurídic no va arribar a realitzés, “perquè poc després d'aquesta petició per part del Consell Escolar es va saber que per a desembre estaria aprovada la Llei Wert i que es canviarien els currículums, de manera que ja llavors es va optar per aturar el tema”. El Consell Escolar de Balears entenia que el registre podria ser contrari a la Llei Orgànica d'Educació (LOE).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 10 anys

Jo crec que com tot el que han fet en matèria educativa, s'han temut que era un nou bunyol i han fet anques enrere abans que els pares i les editorials no se'ls tirassin a la jugular. Ahir, les federacions d'APIMAS, ja parlaven de què no comprarien cap llibre... així que entre això i la legislació que diu que no es poden canviar llibres abans dels quatre anys, perquè es puguin reutilizar... ja tenim la paralització a què fa referència la notícia.

Valoració:8menosmas
Per Rostit, fa mes de 10 anys

La LOMQUE anul·larà també el TIL. Un curs escolar perdut per la dèria d'aquests banastres peperos.

Valoració:26menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

I tot que ho podrien aturar.
Aquesta conselleria es podria dir de "Deseducació", ja que a més de no fomentar l'Educació, tot el que fa és posar traves i dificultats, afegides a les retallades. I lo únic que les importa es el TIL, per tal d'arraconar la nostra llengua i afavorir el castellà.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente