algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

EU critica l'augment dels preus universitaris

2786
EU critica l'augment del 3,5% dels preus públics de la UIB per al pròxim curs. | UIB

Esquerra Unida (EU) critica l'augment del 3,5% dels preus públics de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per al pròxim curs. La coalició, que recorda que l'increment se suma al que ja es va produir en curs anterior en les taxes, suposa un augment “significatiu i injust” de la despesa a què han de fer front els estudiants.

El partit considera que l'augment de preus dificulta “encara més” l'accés a la universitat d'aquelles persones amb “menys recursos”. En uns moments en què els salaris s’han reduït d’una manera molt important qualsevol augment dels preus universitaris suposa expulsar de la universitat una quantitat important d’alumnes”, assegura la formació.

EU recorda, a més, que l'Arxipèlag es troba “a la coa” pel que fa a percentatge d'universitaris. L'augment, segons la formació, “rebaixen el nombre d'alumnes” mentre es “redueixen les beques i tot tipus d’ajuda a l’estudi”.

Augment significatiu
La formació coordinada per Manel Carmona considera que “no es pot argumentar que la pujada no sigui important i que no supera l'augment de l'IPC” ja que, segons argumenten, la situació dels estudiants i de les famílies és la de “pèrdua permanent de poder adquisitiu”.

EU, finalment, assegura que la UIB ha d’utilitzar “altres mètodes per a fer front a una situació de penúria pressupostària com la que pateix”. “Ha de trobar altres mecanismes que no siguin expulsar encara més estudiants. La funció social de la universitat es perdrà completament si esdevé únicament un reducte de les classes més benestants”, afirma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.