cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

El Govern destina 5 milions d'€ a fomentar la contractació de col·lectius vulnerables

2781
El Govern Bauzá du a terme un pla d'ajut en el qual hi destina 4,98 milions d'euros per incentivar la contractació de col·lectius vulnerables. | Arxiu

El Govern Bauzá du a terme un pla d'ajut en el qual hi destina 4,98 milions d'euros per incentivar la contractació de col·lectius vulnerables. La iniciativa, desenvolupada per la Conselleria de Economia i Competitivitat, integra dues línies de subvencions: una per promoure la integració laboral de persones amb discapacitat i una altra d'incentius a la contractació de persones pertanyents a grups prioritaris.

La Direcció de Treball assegurà que la iniciativa fomenta la integració de persones amb discapacitat, tant a través d'ajuts a centres especials d'ocupació, com a través d'ajuts a empresaris. En concret, hi ha subvencions destinades a eliminar barreres arquitectòniques mitjançant el pagament de 1.805 euros per lloc de treball adaptat i a cobrir els costos salarials, fins al 50% del salari mínim interprofessional.

Així mateix, serveixen per al finançament dels costs salarials i de Seguretat Social del personal destinat a les unitats de suport a l'activitat professional. En aquest cas l'import és de 1.200 euros per cada treballador amb discapacitat greu.

Si les persones amb discapacitat treballen al mercat ordinari, les empreses compten amb subvencions de 3.907 euros per cada contracte de treball indefinit i a temps complet que realitzin. A més, s'incentiva l'adaptació de llocs de treball i la dotació de mesures de seguretat amb el pagament de 901,52 euros per cada persona amb discapacitat contractada.

Tot el pressupost
Onofre Ferrer, director general de Treball i Salut Laboral, ha assenyalat que alguns d'aquests ajuts no es cobrien per falta de coneixement de les empreses. “Estem fent un esforç que la informació arribi a tot el món i es puguin beneficiar d'aquests incentius. Per primera vegada en els últims anys repartirem tot el pressupost”.

Això suposa, segons el representant del Govern, que existeix “un moviment de contractació diferent per part de les empreses, una tendència que el Govern espera que continuï”. En aquest sentit ha recordat que, “independentment de les comunicacions directes que es fan, tant a empreses com a centres especials d'ocupació, els interessats poden accedir a tota aquesta informació en la web de la Conselleria de Economia i Competitivitat”.

Ocupació dels joves
D'altra banda, la Direcció General de Treball ha llançat una línia d'ajuts per fomentar l'ocupació de joves i l'ocupació estable de persones que pertanyen a altres col·lectius vulnerables en petites i mitjanes empreses.
Aquesta convocatòria, cofinançada pel Fons Social Europeu, respon, segons l'Executiu, “a la necessitat d'intensificar les polítiques d'incentius a la contractació i a la millora de la situació de treballadors amb contractes de caràcter temporal amb l'objectiu de reduir l'ocupació precària i de fomentar l'ocupació estable”.

La iniciativa consta d'un programa per fomentar la contractació de joves de fins a 30 anys inscrits com demandants d'ocupació en el corresponent servei d'ocupació que concertin un contracte en pràctiques. Se subvencionarà la contractació “dels qui manquin de qualificació professional obtinguda i reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu requerida per concertar un contracte en pràctiques”. També la d'aquells joves que es troben “en possessió d'un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior, o títols equivalents que siguin contractats per un període mínim de 12 mesos i un màxim de 24”.

Segons Treball, dins d'aquest pla, “es donaran ajuts a empreses que facin contractes de relleu amb persones de 18 a 30 anys i els transformin en contractes indefinits o fixos discontinus. Succeirà el mateix amb els qui realitzin contractes indefinits o fixos discontinus inicials a aquest col·lectiu i amb la transformació de contractes temporals en indefinits o fixos discontinus. Aquests ajuts oscil·len entre els 1.200 als 3.000 euros”.

Contractació prioritària
El Govern assegura que un altre pla es dirigeix al foment de la contractació indefinida o fixa discontínua inicial de col·lectius d'actuació prioritària. Concretament de dones, homes majors de 45 anys, i homes de 31 a 45 anys en situació d'atur de llarga durada. En aquest cas, els ajuts van dels 3.000 als 4.000 euros.

Finalment, el tercer programa donarà ajuts per transformar contractes de durada determinada, formatius, en pràctiques, de relleu i de relleu per anticipació de l'edat de jubilació en contractes indefinits o fixos discontinus.
“La sensibilitat del Govern amb aquests col·lectius i la transformació de contractes temporals en estables és palpable des del primer moment. Ara també hem volgut que quedi reflectida a l'esborrador del nou Pla d'Ocupació, on els incorpora com objectius prioritaris,” asseverà Ferrer.

Podran ser beneficiaris d'aquests ajuts els emprenedors, les microempreses i les petites i mitjanes empreses. Així, la convocatòria té en compte el teixit empresarial sobre el qual se sosté l'economia balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.