cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Els desnonaments cauen un 26% a Balears

Les plataformes d'afectats per les hipoteques reclamen l'aturada dels processos de desnonaments. | L.P.B.

Els procediments de desnonament iniciats en els jutjats de Balears durant els primers nou mesos de 2013 van caure un 25,8% menys que l'any anterior. Aquest fet, segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) situen l'Arxipèlag entre les comunitats on menys descendeixen el nombre de desnonaments.

Segons les dades, en el conjunt de l'Estat es van engegar, fins al mes de setembre, un total de 58.604 procediments de desnonament. És a dir, un 12,9% menys que fa un any. Entre juliol i setembre es van realitzar 17.009 execucions hipotecàries, un 16,3% menys que durant el trimestre anterior.

A banda de Balears, els descens més significatius es van produir al Pais Valencià (-35,8%) i Navarra (-29.9%). Pràcticament totes les comunitats van reduir els índexs d'execució hipotecària.

Ajuda psicològica
D'altra banda, el Col·legi de Psicològia de les Illes Balears (Copib)ha oferit la seva ajuda a les persones afectades per situació de desnonaments després que aquesta setmana un home que havia de ser desnonant de casa seva s'intentés suïcidar.

El Coib assegura que és “conscient” de les necessitats socials que provoca la crisi econòmica i davant la dramàtica situació dels desnonaments ha mostrat el seu “desig de col·laborar” amb lles administracions i entitats que atenen els col·lectius d'afectats.

L'entitat, que ha mostrat la seva “total disposició” a oferir línies de col·laboració, ha explicat que la “simptomatologia que es presenta en aquests casos és molt preocupant: rabia, tristesa, ansietat, negació, desesperació i una profunda sensació de pèrdua que de vegades, com malauradament ja sabem, ens duen a la dramàtica presa de decisions que inclouen els intents o els suïcidis consumats”.

El col·legi recorda que el concepte de llar “està estretament relacionat amb la identitat personal i la pèrdua d'aquest té conseqüències nefastes per a la pròpia personalitat i la forma de relacionar-se amb altres persones". En aquest sentit, l'entitat destaca la importància de “proporcionar suport” a aquest col·lectiu vulnerable.

Canvi de legislació
D'altra banda, Esquerra Unida (IU) assegurà després de l'intent de suïcidi del veí que el drama dels desnonaments “continua amb intensitat” i que la “manca de sensibilitat” de les entitats bancàries davant aquesta realitat “és clamorosa”.

En aquest sentit, la formació que coordina Manel Carmona, assegura que “la solució d'aquest gravíssim problema ha de venir d'un canvi legislatiu, que posi fi als abusos bancaris i doni seguretat a les persones hipotecades”.
També consideren que cal una política econòmica “que generi llocs de feina i ingressos per tal que els ciutadans puguin fer front als deutes, però també d'una major sensibilitat social i política amb intervencions decisives dels poders públics”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per santi, fa mes de 9 anys

Y este palabro de dónde "cohones" procede?. Me alegro que los deshaucios vayan bajando, buena señal. ¿Bajan porqué hay medidas de presión o porque la cosa genera "brotes verdes" luz, faro y guía de aquel Gobierno increíble y desaparecido en combate?. Me alegro, como ya he dicho. Pero hay que recordar que muchos, alegremente, se pusieron a comprar como auténticos descosidos sin tener fuelle suficiente ni para comprar un biscuter. De aquellos polvos vienen estos lodos. Cada uno debe ser responsable de sus actos y tener presente que las compras a plazos se tienen que liquidar. Empeñarse calentados por unos bancos bandoleros y depredadores sin pudor alguno, durante 40 años fué un disparate de unos y otros. Yo tenía muchas posibilidades de comprarme otro piso (tengo dos) y por responsabilidad no lo hice. Pero me llamaban tonto; ahora no tengo al cobrador del frac detrás de mi sombra.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente