cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

L'institut marratxiner destaca en Ciències i Matemàtiques a l'últim informe PISA

Els alumnes de 15 anys de l'IES Marratxí que es van sotmetre a les últimes proves d'avaluació de l'informe PISA 2012 destaquen en Ciències i Matemàtiques, en comparació a la mitjana balear.

En competència en Ciències, l'IES Marratxí té una diferència significativa positiva de 59 punts sobre els centres públics de les Illes, de 44 punts sobre els centres de Mallorca, de 45 punts sobre el total de centres de Balears, de 32 punts sobre la mitjana d’Espanya i de 27 punts sobre la mitjana de països de l’OCDE. Amb aquests 528 punts el centre marratxiner se situaria entre Corea del Sud (4t) i Polònia (5è) i els millors resultats d’un centre públic de les Balears.

Però el més important, és la poca diferència entre els alumnes amb pitjors i millors resultats, una de les més baixes de tota la gràfica, és a dir, “hem aconseguit una notable equitat entre tot l’alumnat”, explica el centre en un comunicat a la seva web.

També pel que fa a la competència matemàtica han aconseguit uns bons resultats, significativament positius, amb 46 punts sobre els centres públics de les Illes, 32 sobre els centres de Mallorca i de Balears, de 23 punts sobre la mitjana d’Espanya i de 13 punts sobre la mitjana de països de l’OCDE. Amb aquests 507 punts el nostre centre se situaria entre Alemanya (10è) i Àustria (11è) i els segons millors resultats d’un centre públic de les Balears. I també amb una molt baixa dispersió dels resultats millors i pitjors.

Els resultats de la comprensió lectora estan més prop de la mitjana de Balears i només amb una diferència significativa positiva de 22 punts sobre els centres públics. Les diferències amb els centres de Mallorca i de Balears no són significatives, només 1 i 2 punts positius, respectivament.

Les xifres respecte a la mitjana d’Espanya i de l’OCDE són més baixes, en 10 i 18 punts respectivament. En aquest cas les diferències entre els resultats són majors que en les dues competències anteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Això és perquè fan totes les assignatures en català.

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys

A València es resultats de ses línies en valencià són molt millors que els de les línies en castellà, fins i tot en llengua castellana.

Valoració:2menosmas
Per Heidi, fa mes de 10 anys

O sigui l'informe "trepitja", segons la il·lustre.

Valoració:4menosmas
Per ,, fa mes de 10 anys

Tal volta ha passat això per ser massa bons proifessionals. El PP vol demostrar que l´ensenyament públic és un desastre i no sap com fer-ho, perque els professionals funcionaris son els millors i tots ténen la seva carrera acabada, i molts en ténen més d´una.

Valoració:3menosmas
Per jr, fa mes de 10 anys

A la inquissició del PP, el que menys l'interessa son els resultats acadèmics, el que li interessa és mantenir els seus privilegis, recolzats per uns mercenaris obtussos que recullen les miques...com fa 70 anys, com fa 200 anys...

Valoració:8menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys

Busquets , hi ha uns llibres que es diuen diccionaris, cerca la paraula DEMAGOGIA i reflexiona una estoneta.
Al meu comentari anterior t’he donat dades, no sensacions, suposicions i altres “ons” gens objectives.

Valoració:8menosmas
Per bell, fa mes de 10 anys

Busquets, primer de tot posa en ordre les teves idees.
Resulta que els PPros diuen que hem de fer TILs, LOMCEs i demés pardalades per que tenim uns resultats molt dolents a les proves PISA i ara dius que no ens hem de comparar amb els primers?
A l'IES Marratxí amb el seu model educatiu actual treuen millors resultats que la mitja de països europeus i ja no te va bé.
T'han fotut la idea de que tot va malament per la immersió lingüística?
Què vols?

Valoració:7menosmas
Per Busquets, fa mes de 10 anys

Ara resultarà que incomplir la llei, coaccionar els alumnes, incitar-los contra el Govern, i dir-los esquirols perquè no fan vaga dóna bons resultats acadèmics.
Au, venga...feis-vos-ho mirar.
Crec que al capdavant del ranking PISA hi ha la Xina. Voleu dir que hem de copiar el seu model, i hem de fer desfilades militars a la plaça de Tian'anmen?

Valoració:-23menosmas
Per migdimoni, fa mes de 10 anys

El titular hauria de ser "L'institut marratxiner destaca", he aturat al 2011, però hagués pogut seguir.

-Quatre alumnes de l'IES Marratxí subcampions d'Espanya del I campionat de modelat 3d amb telèfons mòbils (11-06-2013)

-5è Concurs interescolar d'anglès (27-05-2013)
Durant aquest curs s’ha celebrat el 5è Concurs Interescolar d’anglès a les nostres illes. Des del desembre, els participants dels diferents centres escolars inscrits, han fet les proves en les diferents fases local, territorial i final. Al nostre centre ja comença a ser tradició que cada any tenguem finalistes entre els nostres participants. Aquest concurs intenta millorar l’aprenentatge de l’anglès als centres. Es donen 48 premis als finalistes de cada nivell, des de 5è de primària a 2n de Batxiller. Hem de donar l’enhorabona a Mercé Pol i Camps, alumna del programa de Seccions Europees de 3rC del nostre centre IES Marratxí.

-Bons resultats de selectivitat (21-06-2012)
Un any més l'alumnat de l'IES Marratxí ha obtingut un bons resultats a les Proves d'Accés a la Universitat.
Dels 46 alumnes presentats del curs actual han aprovat, abans de les revisions, el 93,5%.
També si han presentat dos alumnes de cursos anteriors per a millorar nota, la qual cosa han aconseguit.

-Premi Olimpíada d'Alemany (14-05-2012)
L'alumna Ariadna Marcé Rotger, de segon de batxiller, grup A, ha guanyat el tercer premi a l'Olimpíada d'Alemany, celebrada a la UIB.
Enhorabona!

-Alumnes de 2n batxillerat guanyen 2n accèssit olimpíada de química (21-03-2012)
Susana Bardolet Petterson, Joaquim Bravo Jordana, Lluís Campos Vicens i Marina Perelló Díez, alumnes de 2n A de batxillerat, han participat a la XXV OLIMPÍADA DE QUÍMICA A LES ILLES BALEARS (2012) i han guanyat el SEGON ACCÈSSIT per centres.

-Concurs FONIX interescolar d'Anglès, edició 2012 (27-02-2012)
Com ja sabeu, el divendres dia 17 de febrer tengué lloc al centre la prova local del concurs Fonix, a la sala d’actes, entre els alumnes de diferents nivells i grups que decidiria quin/a alumne/a del nostre centre ens representarà a la fase territorial davant d’altres centres escolars apuntats a aquesta nova edició del concurs, la del 4t concurs Interescolar d’anglès de les Illes Balears. Cal recordar que el nostre centre, en les anteriors edicions sempre ha tengut finalistes a nivell de comunitat autònoma: Júlia Galindo (que quedà 3ª fa dos anys), Ruth Gómez (que també va quedar entre els sis primers l’any passat) i Clara de las Heras (que quedà 2ª el curs passat, nivell 1r d’ESO i gaudí d’un Summer Camp a Catalunya de 15 dies durant l’estiu).
L'IES Marratxí guanya el premi CreArte 2011 del Ministeri de Cultura dotat amb 24.000 euros (26-10-2011)
El projecte ReciclART, del departament de Dibuix i Educació Plàstica i Visual de l'IES Marratxí ha estat guardonat amb el Premi "CreArte" 2011 del Ministeri de Cultura, per al foment de la creativitat en l'educació secundària (modalitat D).

-Alejandro Rosselló Martínez guanya el primer premi d'investigació de la UIB (05-07-2011)
El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, en la sisena convocatòria de Premis d'investigació per alumnes de Batxillerat i de cicles formatius de grau superior, curs 2010-2011, ha atorgat el primer premi de la categoria de treballs individuals relacionats amb les ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura al nostres alumne de 2n de batxillerat.

-Sis alumnes del centre, premi al rendiment acadèmic excel•lent d'ESO (01-07-2011)
Un total de sis alumnes del centre han obtingut el premi al rendiment acadèmic excel•lent per les qualificacions obtingudes al llarg de tota l'ESO. Aquests sis alumnes tenen una mitjana igual o superior a 9

-Alumna seleccionada per a participar en el campus científic de Jaca (16-06-2011)
L'alumna de 4t d'ESO Marina Pérez Capó ha estat seleccionada per a participar en el campus de profundització científica de Jaca, en el primer torn, del 29 de juny al 8 de juliol.

-Dos grups d'alumnes d'ESO guanyen la fase autonòmica del XXVII Concurs escolar de la ONCE (13-04-2011)
Un cop més els alumnes de l'IES Marratxí han participat i han guanyat la fase autonòmica del XXVII Concurs escolar ONCE.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente