algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El PP rebutja que el Consultiu torni a pronunciar-se sobre la 'constitucionalitat' de la Llei de Símbols

El Parlament ha rebutjat, amb els vots en contra del Grup Popular, dos escrits presentats pels grups de l'oposició en els quals reclamaven que el Consell Consultiu tornés a pronunciar-se amb un dictamen sobre l'ús dels símbols a Balears.

El Ple ha començat aquest dijous a la Cambra balear, després que anit s'aprovessin els Pressuposts de la Comunitat Autònoma per a 2014. A l'inici de la sessió s'han debatut els dos escrits presentats pels grups parlamentaris del PSIB i MÉS, en els que demanaven un dictamen del Consell Consultiu sobre el Projecte de Llei de Símbols, pel que fa a la base de la redacció definitiva del text que aquest dijous se sotmet a votació i aprovació a la Cambra.

L'oposició ha demanat un nou pronunciament l'òrgan de l'Administració autonòmica, després que el PP incorporés una esmena a la futura normativa, i que, segons adverteixen des de l'oposició representa un text similar al que el Consultiu va dir que era «inconstitucional», perquè «en un dels seus articles s'establia la censura prèvia», tal com ha assenyalat el diputat del PSIB Antoni Diéguez, durant el debat.

Per la seva banda, el diputat del grup Popular Fernando Rubio ha justificat el rebuig del seu partit a la petició de l'oposició assegurant que el text de la Llei «ja va ser objecte d'informe anteriorment», pel que «s'entén que el Consell Consultiu ja ha exercit el seu dret de consulta que, tal com ha remarcat, és «preceptiva, i no vinculant». Amb tot, Rubio ha explicat que el PP incorpora una esmena en la qual s'elimina el concepte de «prèvia» i d'aquesta manera es garanteix el dret a la Llibertat d'Expressió, sobre el qual es referia el primer dictamen del Consell Consultiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.