algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

MÉS critica que l'Executiu destini just el 0,1% a Cooperació al Desenvolupament

Antonio Gómez a l'oposició: «Donar suport al pressupost els ajudaria a rescabalar-se en part del greu perjudici que van causar quan governaren»

El diputat menorquí del grup parlamentari MÉS, Nel Martí, ha criticat que el Govern destini a Cooperació al Desenvolupament només un 0,1 per cent del pressupost autonòmic de 2014, molt enfora del compromís d'arribar al 0,7 per cent establert, i, en canvi, censura que l'estalvi previst en el Palau de Marivent se cenyeixi exclusivament a una reducció de la despesa en energia elèctrica i aigua.

En el Ple de debat dels Pressuposts de la Comunitat Autònoma, relatiu a les esmenes que afecten a Presidència, el diputat de MÉS ha censurat la rebaixa de la partida destinada a polítiques de cooperació internacional, deixant-la en poc més de 3.000 euros, «reduint-la a la mínima expressió», ha apuntat.

Per contra, Martí ha lamentat que «augmenti la despesa destinada a personal en el Palau de Marivent i que l'estalvi s'apliqui en el capítol dos; amb una previsió de retallada de despesa en energia elèctrica i aigua, la qual cosa, en la seva opinió, és una «operació de maquillatge».

Per la seva banda, el diputat del grup socialista Antoni Diéguez ha censurat que s'hagi optat per incrementar en 2,1 milions la partida destinada a l'ens públic IB3, on, tal com ha assenyalat, la mitjana de pagaments en 2012 va ser de 500 dies. «Es tracta d'una televisió totalment contaminada, en la qual es donen consignes per a emetre els temes que només afecten el Govern», ha afirmat referent a això.

Per la seva banda, el vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha criticat que l'oposició «no hagi realitzat ni una sola proposta de millora dels comptes públics» per al pròxim any i ha defensat que el pressupost destinat a IB3 és «l'adequat a les necessitats reals d'aquesta comunitat».

«Pressupost de l'esperança»
Així, Gómez ha explicat que «han treballat per a ajustar la despesa, amb la finalitat d'elaborar uns pressuposts responsables, austers, del creixement, de la reactivació econòmica i que ens permetin complir amb els compromisos adquirits amb la Comunitat».

«Són els pressuposts del canvi que volem i els pressuposts de l'esperança», ha remarcat. Davant les crítiques dels grups de l'oposició relatives a la falta d'interès del Govern per les inversions estatutàries, el conseller de Presidència ha asseverat que «no renuncien a res» i que defensaran els interessos d'aquesta comunitat autònoma «on sigui i quan sigui».

«Vostès el que voldrien és que seguíssim aplicant la seva política pressupostària del passat, amb la qual van conduir aquesta comunitat a la greu situació que estem arrossegant» ha afirmat el conseller en el torn de rèplica, al mateix temps que ha instat a MÉS i PSIB a que donin suport als pressuposts «perquè estem veient llum al final del túnel». «Ajudar-nos els permetrà rescabalar-se, en part, del greu perjudici que van causar quan van governar», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.