cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

El Govern Bauzá ha acomiadat 2.891 interins i personal laboral

Riera durant la presentació de les dades de racionalització de la CAIB.

La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, ha presentat el balanç dels últims dos anys a l'administració autonòmica, en els quals s'ha dut a terme una important racionalització i s'han adoptat mesures d'austeritat i modernització que han afectat els empleats públics, amb què s'ha estalviat 228, 8 milions d'euros i que han suposat l'acomiadament de 2.891 interins i personal estatutari.

En concret, d'aquests 228.800.000 d'euros, 128,8 s'han estalviat en nòmines i 100 milions en l'ampliació de la jornada laboral a 37,5 hores (el valor econòmic de l'ampliació de la jornada és de 50 milions d'euros l'any, una despesa que no s'ha efectuat).

Així, la consellera ha explicat que el primer pas de la racionalització administrativa va ser la racionalització d'alts càrrecs. Així, els dos primers anys de legislatura es va produir un estalvi de 4.110.057 en nòmines d'alts càrrecs respecte dels dos primers anys de la legislatura anterior (2007-2009).

Entres les mesures adoptades aquests darrers dos anys, Riera ha detallat que l'ampliació de la jornada laboral ha afectat a tots els treballadors, mentre que entre el 2011 i el 2013 l'estalvi en mesures que ha afectat als Serveis Generals de l'Administració ha estat de 9,9 milions d'euros, les mesures dels treballadors estatutaris (sanitat) han suposat un estalvi de 34 milions d'euros i les mesures que han afectat el personal educatiu han suposat un estalvi de 20,7 milions d'euros.

A més, hi ha hagut altres mesures com la suspensió de la paga extra a tots els treballadors el 2012: a Serveis Generals 7,1 milions d'euros, entre el personal estatutari 14 milions d'euros i entre el personal docent 22 milions d'euros. D'altra banda, les mesures adoptades en el sector públic instrumental, amb una reducció de 93 ens, ha suposat un estalvi en nòmines de 20,9 milions d'euros.

Tasques de modernització
La racionalització de l'Administració, però, ha suposat també mesures de modernització, com donar la possibilitat als treballadors d'autogestionar el seu temps , amb una part d'horari d'obligat compliment i franges flexibles per entrar i per sortir a fer treball, o el teletreball ( des que va entrar en vigor el decret que el regula el mes de setembre s'han rebut 35 sol·licituds i actualment hi ha treballadors de totes les conselleries i algunes entitats que treballen a distància).

Pel seu costat, la reducció de 2.891 treballadors públics entre el juliol de 2011 i el juliol de 2013 ha anat acompanyada de mesures de redistribució del personal amb l'objectiu d'optimitzar recursos i guanyar en eficàcia.

En aquest sentit, Riera ha esmentat l'execució de l'Auditoria Tècnica de Recursos Humans, el concurs de trasllats o l'aprovació del Decret - llei de mobilitat Intra administrativa.

Consulta aquí el detall de les retallades fetes a l'Administració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys

Encara sombren molts.

Valoració:0menosmas
Per una de per aqui, fa mes de 10 anys

I llavors diuen que "creixem"... Barra fins als talons!!

Si, amb contractes-fems de les grans superfícies que promouen, destruïnt de passada el petit comerç local. Pa (podrit) per avui, i gana per demà.

Igual que quan n'"Asnar" deia "Eppaña va biéng"... ja podiem treure els paraigües!

Valoració:5menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 10 anys

Teniu en compte que encara queden molts de PPeros per col·locar.
Ara només fan lloc per ells.

Valoració:6menosmas
Per nofret, fa mes de 10 anys

Fa ràbia, oi, provoca mal de ventre mostrar com un dels grans avenços d'un govern el que hagi enviat treballadors al carrer. I això a costa de llevar serveis al poble.

Valoració:7menosmas
Per ., fa mes de 10 anys

O sigui que les úniques promeses complertes son les de treure el Català de les nostres illes. Justament aquellles que la gent que els votà pensaba que no compliria.

Valoració:15menosmas
Per això es embullar sa troca, fa mes de 10 anys

i quantes persones afectes al seu partit han col.locat a > 40000 € ?

Valoració:10menosmas
Per Promeses, fa mes de 10 anys

Van prometre que crearía llocs de treball i la gent els va votar per aquedst motiu, i no per destrossar el Català.

Valoració:9menosmas
Per Espirafoc, fa mes de 10 anys

2.981 mallorquins al carrer per poder donar els doblers al Sr. Monago.

Valoració:12menosmas
Per Ulls, fa mes de 10 anys

I aquests subnormals encara brevejen de reduir treballadors, i diran que es fa la mateixa feina. Però a les ecoles no es substitueixen les baixes, augmentes les lliste d'espera als hospitals, es lleven prestacions, quan hi ha foc arriben quan arriben,...tot va com va i tan contents. Però... españa va bien, i mi bolsillo no veas...

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente