lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Font: “No pensam en pactes sinó en fer feina"

Pastor, Font i Melià. | PI

"Fa un any pràcticament no existíem i ara ja som tota una realitat”. D’aquesta manera va encetar el seu discurs Jaume Font davant les prop de 700 persones que anit assistiren al sopar de Nadal d’El PI.

El president de Proposta per les Illes (PI) va dirigir bona part de la intervenció a encoratjar els afiliats de cara a les eleccions de 2015: “Queden menys de divuit mesos per consolidar l’energia i la il·lusió que avui omplen aquesta sala i convertir-la en els vots que ens permetran fer sentir la nostra veu a les institucions”. En aquest sentit, Font va alertar que davant la consolidació del projecte “n’hi haurà que voldran fer malbé aquest escenari optimista i escamparan rumors, parlaran de pactes amagats i d’acords secrets.” Per tot això, va assegurar que “ara és hora de fer feina” i va demanar confiança: “El PI és un projecte transparent i només farem allò que vosaltres heu aprovat que fem, el que està en el programa i en les bases ideològiques del partit.”

Quant als objectius polítics, Jaume Font va dibuixar les línees bàsiques d’actuació: fomentar el petit i mitjà comerç de les Illes, assolir un pacte educatiu que tanqui les ferides amb els docents, millorar el sistema sanitari i assegurar les prestacions a les persones més vulnerables. Tot plegat, segons el president d’El PI, seria possible amb un finançament més just per a Balears. I aquest serà, precisament, un dels objectius prioritaris: “No demanan ni un euro més del que ens correspon, però tampoc volem ni un euro menys. Volem justícia, no caritat, ni que ens perdonin la vida els qui, tant a la dreta com a l’esquerra, amb els nostres doblers, s’asseguren la fidelitat electoral a altres indrets de país”. En definitiva, segons Font, “ara toca acabar amb la discriminació que pateix aquesta comunitat des de fa 30 anys”.

Pel que fa a l’actuació de l’actual Govern, les crítiques arribaren de la mà dels dos vicepresidents. Segons Josep Melià, “aquesta legislatura és un exemple d’allò que no s’ha de fer” i va lamentar que l’executiu de José Ramón Bauzá hagi convertit les escoles “en una autèntica guerra”. “Això”, va aclarir, “és absolutament irresponsable. Cal retornar al seny, la centralitat, la generositat i el compromís.” Uns valors, que en paraules de Melià, “estan representats en El PI”.

Per la seva banda, Antoni Pastor va analitzar l’activitat governamental recent: “En només dues setmanes haurem debatut al Parlament l’existència, o no, dels Països Catalans i la nova Llei de Símbols, un nou instrument de repressió. Aquests són els autèntics problemes de la gent? Hi ha famílies que no arriben a final de més, i els nostres representants a les institucions perden el temps amb qüestions que no interessen a ningú”. Per tot plegat, Pastor va reclamar el paper protagonista de Proposta per les Illes: “som el centre real d’aquesta comunitat. El PI té futur.”

Finalment, la vetllada es va allargar fins entrada la matinada i va comptar amb la participació de representants de gairebé 40 municipis. Un exemple més de la implantació territorial del projecte, que dia a dia arrela amb més força a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xim, fa mes de 10 anys

Queda ja prou clar que la Pi són els 4 gats que no volen ni al propi PP... Ja s'ha vist prou clar amb qui pactaran si mai tenen diputats o regidors. Els mateixos cans amb collars diferents... Cap vot mereixen. Votar-los serà votar el PP.

Valoració:0menosmas
Per Calco, fa mes de 10 anys

pareixen tres cuatreros

Valoració:-2menosmas
Per Poques paraules, fa mes de 10 anys

Noltros = progressisme.

No noltros = anar enrere com els crancs fins a desaparèixer.

Dreta-esquerra és el dilema - trampa perquè psoe i pp es repartesquin el poder.

Noltros - no noltros és el dilema que interessa.

Valoració:1menosmas
Per antifa, fa mes de 10 anys

Esquerrà i nacionalista??? I això com es menja?

Valoració:1menosmas
Per Pere Joan, fa mes de 10 anys

I en omplir-se ses butxaques.

Valoració:-4menosmas
Per ..., fa mes de 10 anys

“No pensam en pactes sinó en fer feina" equival a: només pensam en pactes quan feim feina.


“No pensam en pactes sinó a fer feina" equival a: només pensam a fer feina, no en pactes.

Valoració:0menosmas
Per una de per aqui, fa mes de 10 anys

Endavant i força!

Jo sóm més aviat esquerrana, però les prioritats ara no són dreta o esquerra. Són noltros o no noltros.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente