muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Ferran Cano renuncia a la Medalla d'Or de Ciutat i al Ramon Llull per les seves conviccions de país

Ferran Cano en una imatge d'arxiu. | A. FERNANDEZ

El galerista Ferran Cano ha renunciat a la Medalla d' or de Ciutat, concedida per l'Ajuntament de Palma i que havia de recollir el pròxim 31 de desembre durant la festa de l'Estendard . A més , també renúncia al Premi Ramon Llull, que li va atorgar el Govern balear aquest any i que va recollir en la cerimònia oficial celebrada al mes de març.

El motiu que ha donat el propi Cano per aquesta decisió és el seu desacord amb la política cultural i lingüística de les institucions de les Illes. Concretament, ha fet referència a la recent declaració realitzada pel Parlament assegurant que Balears no forma part dels Països Catalans perquè aquests no existeixen.

"Tota la vida lluitant per les meves idees i no deixaré de fer-ho ara", ha assegurat el galerista, que es va jubilar el juny d'aquest mateix any després de quaranta anys dedicat al món de l'art.

Cano ha comunicat ja la seva resolució al batle de Palma, Mateu Isern, i farà el mateix amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, a través d'una carta.

Cano amb els docents
Precisament Ferran Cano va ser el galerista que va cedir el seu espai expositiu a la causa dels docents. Cano cedí la seva sala d'art de Palma perquè l'Assemblea de Docents exposés les obres d'art de la caixa de resistència. Cano també guià als docents en com s'havia de tractar una obra d'art i en com organitzar una subhasta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Joan Manent, fa mes de 10 anys

@mallorca para los mallorquines!, @mallorquí, @maria:
Vos heu equivocat de Foro, Aquí en català!: Es foraster, sonbanyol, espatanyol, etc, és una llengua estrangera a aquesta terra i totalment prescindible.

Valoració:1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:2menosmas
Per maria, fa mes de 10 anys

Me parece estupendo! Este premio debe ser para la gente de aquí, que se sienta orgullosa de nuestra tierra y nuestra cultura, no para traidores renegados

Valoració:-1menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

@ Idò sí.

No se si tu problema es la incultura o el sectarismo, pero te informo que no existe ningún "País Català" ni ha existido jamás. ¿Y tú te atreves de hablar de colonialismo??? Anda, payaso imperialista, vete a pasear un rato...

Valoració:-1menosmas
Per Idò sí., fa mes de 10 anys

Per a "Mallorca para los mallorquines": El Sr. Cano, de qui alab la coherència, dignitat i valentia, no necessita anar-se'n a viure al "País Català". Ja hi viu a un país català, encara que aquest país estigui ple de forasters colonialistes que ens volen anul·lar la dignitat i voldrien anul·lar-nos com a poble. Visquen els Païsons Catalans!

Valoració:26menosmas
Per UnPerAqui, fa mes de 10 anys

Moltes gràcies, sr. Cano. L'enhorabona, la meva admiració i respecte. Em trec el capell. Això es diu defensar la dignitat, i lo demés són punyetes.

Gent així com vos ens fa falta, gent coherent.

Valoració:23menosmas
Per canamunt, fa mes de 10 anys

Com dirien ells: amb dos collons!

Valoració:18menosmas
Per MIQUEL, fa mes de 10 anys

Gràcies Sr. Cano per enfortir la meva dignitat i la col·lectiva d'aquest PAIS.
en miquel

Valoració:18menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys

Srs. directors del Dbalears,
Recordin que les normes d'ús dels comentaris que es pengen a les pàgines dels diari diuen:
"No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Crec que ja està bé dels comentaris insultants que alguns publiquen en aquestes pàgines.

Enhorabona, Ferran Cano

Valoració:29menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 10 anys

Val més un pèl d'aquest home que totes les còrpores dels membres del Govern juntes.
Enhorabona Ferran !!!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente