cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Madrid no valorarà la petició d'indult de Matas fins a ser informat pel tribunal i la Fiscalia

A l'any 2000, Gallardón oferí una roda de premsa a Palma com a president de la Comunitat de Madrid, amb Jaume Matas i Rosa Estaràs d'amfitrions. | Efe

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha rebutjat aquest dimecres fer cap comentari sobre l'indult que l'expresident balear Jaume Matas hauria sol·licitat a l'Executiu central fins a no rebre els corresponents informes de la sala competent i del Ministeri Fiscal.

Així ho ha expressat el ministre en els passadissos del Congrés, davant la possibilitat que el Govern de Mariano Rajoy tengui damunt la taula l'esmentada sol·licitud de l'exlíder del PP balear de suspendre l'execució dels nou mesos de presó als quals ha estat condemnat per la causa dels discursos que li escrivia Antonio Alemany mentre Matas era al capdavant del Consolat. 

En aquest context, Gallardón ha volgut explicar que quan les peticions d'indult arriben al Govern, aquestes es remeten a les sales que han dictat la sentència i al Ministeri Fiscal i, per tant, abans de conèixer l'informe d'ambdós òrgans, «el Govern no entra en consideracions» d'aquests assumptes, ha afirmat.

Un altre dels que s'han pronunciat sobre la situació judicial de l'exmandatari balear a la seu de Les Corts espanyoles ha estat el coordinador federal d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, assegurant que Matas «ja duu un indult bastant alt perquè fins el moment no ha posat els peus a presó».

Lara ha manifestat que «tots els ciutadans tenen dret a demanar un indult», però que, en el cas concret de l'expresident balear, aquest «ha tingut un tracte bastant favorable» després que el Tribunal Suprem reduís la seva condemna àmpliament. Referent a això, ha assegurat que és «incomprensible» la «distància tan alta entre el que se sentencia, la pena que imposa un tribunal, i la que rectifica i posa un altre tribunal», i s'ha preguntat si ambdós «han llegit el mateix Codi Penal».

Documentació
Al seu torn, la defensa de l'expresident Matas, Pilar Gómez Pavón, ha presentat aquest matí la petició de suspensió de la pena decretada ahir per l'Audiència Provincial de Palma sobre la base d'una petició d'indult registrada el passat 8 de novembre.

Segons va explicar ahir la lletrada Pilar Gómez Pavón, la petició de l'indult no implica que el seu client admeti el delicte de tràfic d'influències pel qual va ser condemnat a 9 mesos de presó pel Suprem. «Només implica esgotar totes les vies possibles», assenyalà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrabás, fa mes de 10 anys

Qui té facultat per indultar un condemnat per un tribunal popular? El cap d´un govern que governava quan el reu era ministre de medi ambient?
Si indulten el més corrupte, també poden indultar els dels altres partits, com UM, o els pederasates, o assassins, o monarquies, Ah, És aquí on volíem arribar?
Més li val poder tornar anar pel carrer sense por que l´esperin darrera una cantonada!

En Barrabàs va ser indultat, però abans havia passat per la presó. I ho va ser per Pasqua, no per Nadal.

Valoració:3menosmas
Per Cucut, fa mes de 10 anys

Si li donen l'indult, "apaga y vámonos".

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente