lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

El Parlament proclamarà demà que els Països Catalans "no existeixen"

Imatge de la cambra durant el debat de l'estat de la Comunitat. | Pere Bota

El PP defensarà demà al Parlament balear una proposició no de llei en la qual es proclama que els Països Catalans «no existeixen» i es rebutja la «ingerència» de la cambra legislativa catalana, que a l'octubre va aprovar resolucions crítiques amb lleis illenques que afecten l'ús del català. La proposició, que previsiblement tirarà endavant amb els vots de PP, servirà perquè el Parlament proclami la inexistència del vincle que existeix entre els territoris de parla catalana.

«No formem part de cap país català», ha subratllat avui en presentar la iniciativa la portaveu parlamentària del PP balear, Mabel Cabrer, el grup disposa d'una àmplia majoria absoluta que li garanteix que la proposta serà aprovada.

Cabrer ha afirmat que mentre lleis balears com la que elimina l'obligatorietat de saber català per treballar a l'administració i la que implanta el trilingüisme en l'ensenyament estan avalades per la justícia, el Govern català incompleix sentències contra la seva política d'immersió lingüística educativa.

La diputada del PP ha instat el PSOE balear a votar a favor de la seva proposició no de llei per demostrar que està situat al costat de «la majoria social» i que defensa l'autonomia de les institucions balears enfront de les ingerències del nacionalisme català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

Molt bé. Els païasos catalans, quant més alluny millor.

Visca Mallorca lliure des feixesme pancatalanista

Valoració:-2menosmas
Per Quin riure, fa mes de 9 anys

Jo estic d´acord amb l éxistencia dels paissos catalans.....encara que si aixi fos qui guanyaria seria el PP o la dreta ja que ells son els governants de Valencia i Balears!
Bauza President!XD

Valoració:3menosmas
Per una de per aqui, fa mes de 9 anys

Ni existia Estats Units... i mirau!

Aiaiai... quines poques feines que tenen al Parlament. Vaja "urgència" ara amb això. Pareix que els hi cou i molt!

Valoració:13menosmas
Per bernadet, fa mes de 9 anys

Existeixen Catalunya i les Balears, no els Països Catalans. I existeixen els nacionalistes somiatruites. I les minories i les majories. I les eleccions democràtiques que demostren a la minoria separatista el poc que pinta dins la societat illenca.

Valoració:-8menosmas
Per Anabel, fa mes de 9 anys

Que haya que proclamar las obviedades resulta escatológico. Pero supongo que se trata de una respuesta al pancatalanismo xenófobo disfrazado de progresismo ranció.

Valoració:0menosmas
Per República Balear, fa mes de 9 anys

Tampoc "no existia" Mèxic.
I ja el veis

Valoració:8menosmas
Per Brufauller, fa mes de 9 anys

Idò a jo me pareix que el sol fet de presentar una proclama com aquesta, per negar els Països Catalans, no fa més que donar més carta d'existència precisament a aquesta comunitat de països de parla catalana, reforçar la identitat comuna, i ben en contra del que pretenen aquesta genteta, aconseguir que una expressió tan complexa com aquesta es converteixi en centre del debat ciutadà i polític. El PP, estúpidament, contribueix a donar ales a aquest ideal dels "Països Catalans". Sia així!

Valoració:3menosmas
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:3menosmas
Per uep, fa mes de 9 anys

Votar que una cosa no existeix fa que sigui així? també podrien votar que l'atur o la fam al mon no existeixen i problema resolt, com no hi havien pensat abans.

Valoració:6menosmas
Per tre pizzi, fa mes de 9 anys


Raó que
Existeixen els
Països catalans
Idò
Tots
Junts
Anam a l'autodeterminació

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente