algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

El PSIB proposa augmentar en 8,2 milions d'euros l'ajuda social

Els socialistes justifiquen la necessitat d'incrementar l'aportació en el fet que a les Balears hi ha actualment un 20% de població que se situa en el llindar de la pobresa. | Efe

El grup parlamentari socialista ha plantejat esmenes als Pressuposts de la comunitat per a 2014 que impliquen augmentar en 8,2 milions d'euros la partida destinada a ajuts socials urgents per a habitatge, alimentació i roba. Conxa Obrador, diputada socialista, ha destacat la importància dels ajuts a l'alimentació infantil, la targeta bàsica i la renda mínima d'inserció, programes que gestionen els serveis socials municipals i els consells.  

Obrador ha justificat la necessitat d'incrementar l'aportació en el fet que a les Balears hi ha actualment un 20% de població que se situa en el llindar de la pobresa i “el Govern no es pot quedar aturat, esperant que l'economia repunti i els problemes se solucionin sols.”

Els socialistes proposen duplicar el capital destinat a la targeta bàsica, que es reparteix -a través dels consells insulars- a les famílies que no disposen de recursos per cobrir les despeses bàsiques com l'alimentació. El patit que lidera Francina Armengol proposa augmentar l'actual dotació d'1,4 milions a 2,8 milions.

També plantegen un augment del 30% a la partida per a la Renda Mínima d'Inserció, destinada a les persones sense treball que ja han esgotat totes les prestacions. El 2012, hi havia 1.840 beneficiaris i l'increment previst per a 2014 és només d'un euro, raó per la qual el PSIB reclama una pujada fins a 9,7 milions, que permetria arribar a 2.000 persones.

Serveis socials municipals
Respecte els ajuts que gestionen els serveis socials dels ajuntaments, proposen augmentar en 4 milions el Pla de Prestacions Bàsiques. La partida fixada en els pressuposts és de 6,1 milions d'euros.

Els socialistes també hi afegeixen una esmena d'un milió d'euros per a ajuts d'emergència municipals i 1,5 milions per a ajuts a l'alimentació infantil per a famílies amb al·lots de 3 a 16 anys, mitjançant programes de vacances escolars d'estiu a les escoles d'Educació Primària i Secundària.

El PSIB proposa també destinar 500.000 euros a un programa de lloguers socials en els municipis i 600.000 euros per garantir l'escolarització i l'alimentació dels al·lots de 0 a 3 anys també a través dels serveis socials municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.