algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'STEI defensa que el sistema educatiu segueix funcionant, malgrat les «brutals retallades»

El sindicat majoritari a l'ensenyament balear, l'STEI-i, ha reaccionat a la publicació avui de l'informe PISA 2012, afirmant que l'estudi "certifica" que l'alumnat de l’estat es troba en la mitjana dels països de l'OCDE pel que fa a raonaments matemàtics, utilització de conceptes i comprensió lectora.

En aquest sentit, els representants del docents asseguren que les dades conegudes avui demostren que el sistema educatiu funciona, i que ho segueix fent, malgrat les "brutals retallades" realitzades en programes i professorat.

"Encara que determinats sectors, com el PP, tant d’aquí com de Madrid, s'han obstinat a fer veure que el sistema educatiu espanyol és un desastre i que l'alumnat és mediocre, l'informe indica el contrari", assegura el sindicat mitjançant una nota pública. 

Segons aquest parer, "les interpretacions injuriant el sistema educatiu només tenien i tenen l'objectiu de realitzar una contrareforma educativa, per a privatitzar el sistema educatiu, desmuntar l'escola pública, i per a això han aprovat una llei com la LOMQE", defensa l'STEI.

D'altra banda, asseguren que es demostra que l’alumnat rep els seus ensenyaments "cada vegada en pitjors condicions", encara que el professorat fa tot el que està en la seva mà perquè les conseqüències de les retallades es notin el menys possible en el dia a dia de les aules. Per tot això, l’STEI considera que l'aplicació de la LOMQE de Wert no millorarà l'ensenyament, sinó que la "selecció i segregació" de l'alumnat duran un empitjorament del sistema educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.