algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Camps desmenteix que hagi dimitit cap alt càrrec d'Educació

Palma PAguiló i Camps, aquest dimarts al Parlament. | Jaume Morey

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha afirmat aquest dimarts que cap alt càrrec de la seva Conselleria ha dimitit més enllà dels «canvis de govern» que s'han produït dins de l'executiu autonòmic.

Segons Camps, «hi ha dos funcionaris de carrera que han demanat canvis de destí» i el director de l'Institut de Convivència ha dimitit per accedir a una plaça d'inspector.

Camps ha respost a la diputada socialista Cristina Rita, qui li ha qüestionat en el ple del Parlament sobre les raons per les quals es produeixen tantes dimissions de càrrecs en el sector educatiu, la qual cosa genera «inestabilitat».

Rita ha defensat que aquestes dimissions «d'alts càrrec i altres que no són tan alts» es produeixen perquè «no aguanten més la manera de fer tanta ideologia i poca pedagogia» de Camps.

«Han col·locat vostès el sistema educatiu en una situació de crisi continuada, la de les retallades, dels llaços per la llengua, del TIL, d'inspectors, de la vaga i de la inestabilitat dels càrrecs», ha assenyalat Rita.

«Aquells que posen per sobre del càrrec seva professionalitat són reemplaçats immediatament. Ahir mateix l'alcalde de Bunyola (Jaume Isern) va substituir al director de l'Institut per a la convivència dimitit, contravenint el mateix codi ètic del PP», ha insistit.

Les afirmacions de la socialista han provocat a Camps, que ha desmentit Rita. «Vostè el que busca és crispar, crear crisi en el sector educatiu, no ho permetrem. Seguirem endavant amb tots els projectes i la història ens jutjarà", ha conclòs la consellera.

El PSIB demana la dimissió de Camps
El grup parlamentari socialista (PSIB-PSOE) ha reclamat aquest dimarts a la consellera de Cultura, Universitats i Educació, Joana Maria Camps, que dimiteixi «per la seva ignorància en la matèria que és de la seva competència, per no saber resoldre el conflicte educatiu i per la seva falta d'autoritat i de solvència».

El diputat del PSIB Lluís Maicas ha fet aquesta petició en la sessió plenària del Parlament i ha afegit que «dimitir», honraria Camps ja que, segons ha dit, «no té els coneixements ni l'autoritat» que el seu càrrec requereixen. «Només té el poder», ha lamentat.

Abans les crítiques abocades pel socialista, la consellera ha assenyalat que els comentaris de l'esquerra «tenen poca credibilitat», perquè «des del PSIB les fan indiscriminadament a qualsevol que sigui del PP». Així, ha animat a l'oposició «a treballar més i crispar menys».

En aquest sentit, Camps ha lamentat que els retrets que fan els socialistes «són interessats» i que les cartes enviades als pares en referència al Tractament Integrat de Llengües (TIL) són per informar sobre la seva aplicació i «treballar des de la voluntat d'arreglar les coses, no per a crispar».

Per altra banda, Camps ha contestat a la també diputada socialista Cristina Rita a la seva pregunta sobre la dimissió d'alts càrrecs en el sector educatiu, per a la qual ha respost que aquestes «no s'han produït». Davant les reiterades acusacions de Rita sobre aquest punt, Camps ha asseverat que pretén «convertir les seves mentides en realitat» i ha incidit que els canvis que s'han produït responen a les peticions de dos funcionaris que els havien sol·licitat.

Així mateix, el president del Govern, José Ramón Bauzá, havia assegurat prèviament que «la millor manera de blindar l'Educació, la Sanitat i els Serveis Socials és amb una bona gestió», i en canvi, el PSIB només es preocupa d'aquests sectors «quan no governa». Bauzá assevera que «no necessitam frases grandilocuentes, sinó treballar». «Amb fer una llei no s'arregla tot, s'han de gestionar bé els recursos de tots», ha emfatitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ja convendria, fa mes de 10 anys

Ido ja convendria que més d'un dimitis. Si tenguessin un mínim de dignitat i vergonya més de dos no hi serien, pero "la cadira ", " ahi la cadira ". La butxaca passa davant de la profesionalitat i de l'honor.

Valoració:12menosmas
Per Salvem l'escola!, fa mes de 10 anys

Clar, i en Laureano de Juan no era cap de servei, o tal vegada la consellera no sap que ha dimitit?

Surrealisme en estat pur!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente