nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Conveni entre “la Caixa” i la UIB per fomentar la recerca i un nou model econòmic

2444
El rector Llorenç Huguet i el director territorial de “la Caixa” a les Balears, Joan Ramon Fuertes. | La Caixa

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i La Caixa han signat un conveni de col·laboració amb un doble objectiu, d’una banda, contribuir a la internacionalització de la Universitat, i de l’altra, fomentar les activitats de recerca per impulsar la transformació del model econòmic vigent cap a un altre, basat en el coneixement.

L'acord inclou tres línies d'acció: un programa de contractes predoctorals per atraure talent internacional; un programa pont d’ajuts a la recerca per donar suport a grups d’investigació que han perdut el finançament i el projecte AgendaUIB per posar a l’abast dels alumnes la informació acadèmica als seus dispositius mòbils. Aquestes tres línies d’acció del conveni marc tenen una vigència anual (2013-14) i al qual l’entitat financera destinarà 100.000 euros.

Al detall

Contractes predoctorals a la UIB per a estudiants estrangers
La UIB ha remodelat la seva oferta formativa d’estudis de doctorat per adaptar-la a la normativa del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, oferta que serà gestionada de manera centralitzada acadèmicament i administrativament des de la recentment creada Escola de Doctorat de la UIB (EDUIB). La nova oferta que en resulta fa palesa la relació estreta entre línies d’investigació i grups d’investigació, i presenta un notable potencial d’atracció de talent internacional. Aquest programa pretén incentivar que joves investigadors en formació d’arreu d’Europa realitzin la seva tesi doctoral en el marc d’un dels programes de doctorat de la UIB.

Programa pont de suport a grups de recerca sense finançament
Les retallades que des de l’any 2009 afecten el finançament del sistema R+D+I a l’Estat espanyol han causat que alguns grups de recerca, amb trajectòries sòlides i consolidades, hagin quedat sense finançament en les darreres convocatòries dels programes del Pla nacional i d’altres programes competitius per al finançament de la recerca. El programa pont pretén ser un instrument perquè aquells grups a qui els han denegat finançament en la darrera convocatòria del Pla nacional de ciència i tecnologia, però que demostradament han mantingut la seva activitat de recerca, amb publicacions en revistes indexades, puguin disposar d’un finançament mínim que els permeti seguir realitzant la seva tasca fins que es puguin presentar a la propera convocatòria en el marc d’un programa competitiu de finançament de la recerca.

Programa UIBdigital-Agenda UIB
Té com a objectiu la continuació de les actuacions ja iniciades a la plataforma UIBdigital, per posar a l’abast dels alumnes la informació acadèmica als seus dispositius mòbils i facilitar així una major i millor accessibilitat als sistemes d’informació i d’altres serveis acadèmics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Potxós, fa mes de 9 anys

Uep, com va

La Caixa, UIB, UIB, La Caixa, tot queda a ca seua, ciutadania, que es això?.

Això son "préstecs", per no retornar, amb sos meus dobbes no, ni un cèntim a La Caixa.

A Xalar

Valoració:-7menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

No crec que als banquers de La Caixa els interssi el mateix model ecònòmic que a la ciutadania.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente