algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Horrach: "els polítics del temps de Matas eren semidéus"

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha destacat, a l'inici del judici que asseu en el banc dels acusats per segona vegada l'expresident del Govern Jaume Matas, que els representants polítics eren «semidéus que es van oblidar de què era servir als ciutadans i es van oblidar de la seva condició per a obtenir el que volien».

«Elegants cotxes embussaven els carrers de Palma, hi havia actes oficials continus, els nostres representants estaven envoltats de sèquits de pells i es van construir grans infraestructures: el metro (probablement el més deficitari del món), i el velòdrom Palma Arena, malson pels actuals governants», ha manifestat Horrach, qui ha recriminat com en el cas de Matas, aquest va desplegar «poder, influències i contactes» per a assolir «el que volia. És a dir, com sempre».

En la vista oral el fiscal ha recalcat que el que demanava l'expresident «no era un contracte, era un pur regal». I en aquest sentit, ha subratllat que «no parlem de la cistella de Nadal, d'un bolígraf o d'una gorra», sinó de regals «que condicionen, creen vincles i generen deutes, esclavitzen i sotmeten a qui dóna i a qui rep, que no es fan per generositat sinó per pura necessitat de l'empresari per seguir mantenint les mateixes possibilitats: que no et fiquin en la llista negra de no rebre més contractacions».

Arribada
L'expresident Matas ha arribat pocs minuts abans de les 16 hores a l'Audiència Provincial de Palma, on nombrosos càmeres i periodistes esperaven la seva arribada. Després de baixar del vehicle que l'ha conduït fins a les dependències judicials, el també exministre d'Aznar ha eludit fer declaracions als mitjans de comunicació i, capcot, ha accedit a l'edifici on poc després ha començat a ser jutjat per segona vegada en el marc del denominat cas Palma Arena.

L'acusat estava citat a partir de les 16 hores, després que durant tot el matí s'hagi desenvolupat el procés de selecció del jurat que s'encarregarà de dirimir la culpabilitat o innocència de Matas, qui segons la Fiscalia hauria pressionat a l'hoteler mallorquí Miquel Ramis perquè contractés la seva dona, tot això amb l'objectiu d'encobrir el regal de 42.111 euros que l'empresari li hauria lliurat.

No obstant això, l'hoteler, segons l'acusació pública, era conscient en tot moment que Areal no desenvoluparia cap casta de tasca per al seu establiment -malgrat que el contracte contemplava la realització de funcions de relacions públiques- i que la suma mensual que havia de pagar al matrimoni «no era més que un simple regal». En aquest context, Areal va acabar percebent més de 42.000 euros en tot l'any 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.