nubes dispersas
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
32°

L'Audiència sentencia que els polítics poden defensar el seu honor amb doblers públics

Arxiva la querella d'UGT contra Bauzá, que se sentí ofès perquè Bravo li digué "fatxa" i "repentinat"

Fotografia de Lorenzo Bravo i José Ramón Bauzá durant la primera part del mandat del president.

Joan Torres.

La Secció Segona de l'Audiència de Palma ha acceptat el recurs d'apel·lació interposat pel ministeri Fiscal contra la interlocutòria de dia 20 octubre emesa pel jutjat d'instrucció 7 de Palma, que admetia a tràmit la querella d'UGT contra José Ramón Bauzá i Antonio Gómez per utilitzar els serveis de l'Advocacia de la CAIB en un procediment judicial.

D'aquesta manera, la decisió de l'Audiència revoca l'esmentada interlocutòria i ordena la seva desestimació i l'arxivament de la querella interposada, fent cas a les consideracions del Fiscal Superior de Balears, Bartomeu Barceló, qui apuntava en el seu recurs d'apel·lació que les manifestacions i insults del dirigent sindical Lorenzo Bravo anaven dirigides a Bauzá com a president i "no com a particular".

No obstant això, tant els querellants com el jutge que va admetre la querella sostenen que Bauzá va utilitzar "indegudament" els serveis de l'Advocacia per a "exercir una acció personalíssima a favor del seu honor". Va ser el passat 25 d'octubre el magistrat Antoni Garcías va admetre a tràmit la denúncia d'UGT i Bravo, en la qual figuren com querellats tant Bauzá com el vicepresident de l'Executiu autonòmic, Antonio Gómez, per haver resolt que l'Advocacia balear s'encarregués de la defensa del president.

El magistrat, emparant-se en nombrosa jurisprudència, defensava que l'honor "és un dret de caràcter personalíssim", mentre que l'acció civil que va iniciar Bauzá contra Bravo -arxivada tant en primera instància com per l'Audiència- "no era per restaurar l'honor de la Presidència del Govern", ja que el que aquesta posseeix és "prestigi i autoritat moral, però l'honor és qüestió personal del seu integrant, que a més en aquest cas no va ser vulnerat".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

"lamaria"

"Asteritat"?.
¿Qué es "asteritat"?.
Lo he buscado en el dlc y no lo encuentro.

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Doncs ja ho sabeu, qualsevol regidor de qualsevol llogaret, pot buidar els calaixos de dobers públics defensant el seu " honor"...vaja merda de sentència...

Valoració:-3menosmas
Per Arquimedes, fa mes de 8 anys

Lorenzo: !bravo!, !bravo!, !bravo!

Valoració:-2menosmas
Per Escolà, fa mes de 8 anys

Un potecari no li pot llevar les subvencions a l`UGT, un presidente del Govern si.

Valoració:2menosmas
Per lamaria, fa mes de 8 anys

Asteritat si pels altres, ells a aprofitarse de tot, com de la justicia que la posa a dit perque llavors li faci favors, aixo ja no se pot soportar, es vergonyos, a veure si entre tots som valents i treim al pp del poder, el que fa es insotenible.

Valoració:1menosmas
Per Ido si, fa mes de 8 anys

IDO SI. Ja ho sabiem. El polítics poden usar els doblers públics com vulguin. Ho demostren dia si i dia també. Per això son polítics, per usar els doblers públics, com i quan vulguin, i els altres, a votar un cop cada quatre anys, perque puguin continuar amb el seu us i profit.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente