algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

L'Audiència sentencia que els polítics poden defensar el seu honor amb doblers públics

Arxiva la querella d'UGT contra Bauzá, que se sentí ofès perquè Bravo li digué "fatxa" i "repentinat"

Fotografia de Lorenzo Bravo i José Ramón Bauzá durant la primera part del mandat del president. | Joan Torres.

La Secció Segona de l'Audiència de Palma ha acceptat el recurs d'apel·lació interposat pel ministeri Fiscal contra la interlocutòria de dia 20 octubre emesa pel jutjat d'instrucció 7 de Palma, que admetia a tràmit la querella d'UGT contra José Ramón Bauzá i Antonio Gómez per utilitzar els serveis de l'Advocacia de la CAIB en un procediment judicial.

D'aquesta manera, la decisió de l'Audiència revoca l'esmentada interlocutòria i ordena la seva desestimació i l'arxivament de la querella interposada, fent cas a les consideracions del Fiscal Superior de Balears, Bartomeu Barceló, qui apuntava en el seu recurs d'apel·lació que les manifestacions i insults del dirigent sindical Lorenzo Bravo anaven dirigides a Bauzá com a president i "no com a particular".

No obstant això, tant els querellants com el jutge que va admetre la querella sostenen que Bauzá va utilitzar "indegudament" els serveis de l'Advocacia per a "exercir una acció personalíssima a favor del seu honor". Va ser el passat 25 d'octubre el magistrat Antoni Garcías va admetre a tràmit la denúncia d'UGT i Bravo, en la qual figuren com querellats tant Bauzá com el vicepresident de l'Executiu autonòmic, Antonio Gómez, per haver resolt que l'Advocacia balear s'encarregués de la defensa del president.

El magistrat, emparant-se en nombrosa jurisprudència, defensava que l'honor "és un dret de caràcter personalíssim", mentre que l'acció civil que va iniciar Bauzá contra Bravo -arxivada tant en primera instància com per l'Audiència- "no era per restaurar l'honor de la Presidència del Govern", ja que el que aquesta posseeix és "prestigi i autoritat moral, però l'honor és qüestió personal del seu integrant, que a més en aquest cas no va ser vulnerat".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

"lamaria"

"Asteritat"?.
¿Qué es "asteritat"?.
Lo he buscado en el dlc y no lo encuentro.

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Doncs ja ho sabeu, qualsevol regidor de qualsevol llogaret, pot buidar els calaixos de dobers públics defensant el seu " honor"...vaja merda de sentència...

Valoració:-3menosmas
Per Arquimedes, fa mes de 10 anys

Lorenzo: !bravo!, !bravo!, !bravo!

Valoració:-2menosmas
Per Escolà, fa mes de 10 anys

Un potecari no li pot llevar les subvencions a l`UGT, un presidente del Govern si.

Valoració:2menosmas
Per lamaria, fa mes de 10 anys

Asteritat si pels altres, ells a aprofitarse de tot, com de la justicia que la posa a dit perque llavors li faci favors, aixo ja no se pot soportar, es vergonyos, a veure si entre tots som valents i treim al pp del poder, el que fa es insotenible.

Valoració:1menosmas
Per Ido si, fa mes de 10 anys

IDO SI. Ja ho sabiem. El polítics poden usar els doblers públics com vulguin. Ho demostren dia si i dia també. Per això son polítics, per usar els doblers públics, com i quan vulguin, i els altres, a votar un cop cada quatre anys, perque puguin continuar amb el seu us i profit.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente