cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

Memòria de Mallorca demana ajuda per sufragar part del viatge a l'Argentina

2374
Alguns integrants de l'associació Memòria de Mallorca, en anunciar que partirien al país americà per seguir d'a prop els procediments judicials oberts a aquell país. | Joan Torres.

Fa uns dies vàrem conèixer que l’associació Memòria de Mallorca (MdM) fa part de la comissió formada per una cinquantena d'organitzacions d'arreu de l'estat que viatgen a la República d'Argentina a partir d'avui, dijous 28 de novembre, amb el motiu d'activar les querelles contra els crims franquistes que instrueix actualment la jutgessa argentina María Servini de Cubría.

Avui comença l'expedició per recuperar la dignitat de les persones soterrades a camps i cunetes durant un dels pitjors genocidis de l'Europa moderna. Com és sabut, aquesta causa absorbeix molts d'esforços, i també cabals. L'organització assumeix en un primer terme les despeses inicials de la causa -viatges i estància-, però alerten que "quedarem pràcticament sense recursos per altres projectes que oferim gratuïtament".

Per això és que els membres i socis de Memòria de Mallorca han realitzat una crida, perquè la societat balear col·labori econòmicament amb un projecte que els pot retornar part de la seva història que no fou escrita. Així, i per recuperar encara que sigui una part de la important despesa que els activistes han de fer, anuncien un conjunt d’iniciatives de les quals aniran informant puntualment, entre les que hi haurà concerts, representacions de teatre, etc.

A més, per aquell que ho desitgi, també pot col·laborar amb la lluita per rescabalar els crims franquistes fent una aportació voluntària al compte que l'associació té a Caixa Colonya (0004 2056 49 4102006399).

Recordem que d’un total de 170 querelles que han sorgit a tot l’Estat en el marc d'aquest nou impuls judicial, una trentena són mallorquines. Per tot plegat, i perquè la repressió antidemocràtica no afectà sols les víctimes del franquisme i les seves famílies, demanen una resposta articulada de la societat balear contra la barbàrie.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 100 euros, fa mes de 10 anys

A on puc ingresar 100 euros ??

Valoració:1menosmas
Per ni un centim, fa mes de 10 anys

El que quiera viajar que se lo pague de su bolsillo, como hace un servidor. Faltaría más.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente