algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

MÉS demana un nou dictamen sobre la «inconstitucionalitat» de la llei de símbols

2370
Protesta dels diputats de MÉS al Parlament rere la massiva manifestació del 29 de setembre. | M.À.C.

El grup parlamentari MÉS ha registrat una sol·licitud perquè el Consell Consultiu torni a revisar la llei de símbols. Afirmen que després que s'hagin afegit al text les esmenes del PP torna a haver-hi un article, que segons critiquen, «podria retornar el text a la inconstitucionalitat».

Segons ha explicat el portaveu de la coalició a la Cambra, Biel Barceló, després de la Junta de Portaveus d'avui, han sol·licitat un informe jurídic en el qual han volgut que consti l'informe de la misser del Parlament que va advertir de «la hipotètica inconstitucionalitat» de la futura norma, després d'haver-se inclòs les esmenes dels populars.

Aquesta nova redacció recupera, segons Barceló, el text que el Consell Consultiu va dir que era inconstitucional per «l'establiment en un dels seus articles d'una censura prèvia a l'hora de col·locar símbols en les façanes d'edificis públics».

Senyera al ple
A més, la coalició ha presentat una sol·licitud d'empara a la Mesa del Parlament perquè, segons ha matisat el portaveu, la presidenta de l'hemicicle, Margalida Durán, va dir que no permetria «més accions» com la qual va protagonitzar el diputat d'aquesta formació, Nel Martí, quan va col·locar una bandera cuatribarrada en la tribuna d'oradors.

Des de la formació consideren que la llibertat d'expressió dels diputats «ha d'estar per damunt d'una censura prèvia que sembla que es vol establir des de la Mesa del Parlament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sac de gemecs, fa mes de 10 anys

I per què no agafau la senyera o el llaç o el que volgueu i sense desplegar-lo el teniu damunt el faristol, la vostra taula de l'escó, així com un que no li dóna cap importància, però és allà. Feis-ho tots, que es noti, però no el desplegueu. No podran fer res. Hi ha d'haver un forat i el trobarem.

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

La próxima vez podéis llevar al Parlament al caganer del Belén. Es tan mallorquín como la senyera, y os representa mejor.

Valoració:0menosmas
Per :, fa mes de 10 anys

La senyera no és un SÏMBOL sinó que és un SIGNE perque té valor per ella mateixa, per tant aquesta lleï no la afecta.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente