algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Més d'un centenar de missers protesten per l'increment de les taxes judicials

2270
Concentració de missers als nous jutjats de Maó. | Gemma Andreu

Devers 150 missers de Balears han secundat avui les concentracions de protesta contra l'increment de les taxes convocades a tots els partits judicials de les Illes amb motiu del primer aniversari de la Llei de Taxes, ha informat el Col·legi d'Advocats.

Durant les protestes s'ha llegit un manifest i sol·licitat al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que «imiti l'exemple del govern francès», que va anunciar que el pròxim dia 1 de gener eliminarà la taxa judicial de 35 euros «per considerar-la injusta i restrictiva de l'accés a la Justícia».

El degà dels missers, Martín Aleñar, que ha encapçalat la concentració celebrada a Palma, ha destacat que en el seu primer any d'existència, les taxes «han confirmat els pitjors auguris, això és, que milers de persones han quedat excloses del seu dret a la tutela judicial efectiva".

També ha afegit Aleñar que «l'advocacia no està sola en la seva oposició a les taxes, atès que jutges, fiscals, procuradors, secretaris judicials i bona part de la societat civil s'uneixen a nosaltres en la denúncia contra una de les majors agressions a l'estat de dret».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.