cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 27°
33°

Més d'un centenar de missers protesten per l'increment de les taxes judicials

2270

Concentració de missers als nous jutjats de Maó.

Gemma Andreu

Devers 150 missers de Balears han secundat avui les concentracions de protesta contra l'increment de les taxes convocades a tots els partits judicials de les Illes amb motiu del primer aniversari de la Llei de Taxes, ha informat el Col·legi d'Advocats.

Durant les protestes s'ha llegit un manifest i sol·licitat al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que «imiti l'exemple del govern francès», que va anunciar que el pròxim dia 1 de gener eliminarà la taxa judicial de 35 euros «per considerar-la injusta i restrictiva de l'accés a la Justícia».

El degà dels missers, Martín Aleñar, que ha encapçalat la concentració celebrada a Palma, ha destacat que en el seu primer any d'existència, les taxes «han confirmat els pitjors auguris, això és, que milers de persones han quedat excloses del seu dret a la tutela judicial efectiva".

També ha afegit Aleñar que «l'advocacia no està sola en la seva oposició a les taxes, atès que jutges, fiscals, procuradors, secretaris judicials i bona part de la societat civil s'uneixen a nosaltres en la denúncia contra una de les majors agressions a l'estat de dret».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.